Tiszaújváros hírei

2010.12.08. 08:48

Remélhetőleg nem lesznek megelégedettek

<p>Tiszaújváros - Volt egy remek tengely, de a csapat „egészében” érte el a jó féléves eredményt.</p>

Bajnoki cím a megyei I. osztályban, jelenleg, az aktuális pontvadászat felénél pedig dobogó (még ha a mögöttük két ponttal következő Putnoknak van is egy elmaradt mérkőzése). Ennél fogva egy rossz szavuk nem lehet a tiszaújvárosi futballszurkolóknak, de Koleszár Györgynek, azNB III Mátra csoportjában szereplő Tiszaújvárosi FC vezetőedzőjének sem.

– A klub irányítói úgy gondolták, elsődleges feladatunk az, hogy a csapatnak ne legyen kiesési gondja a bajnokságban – vágott bele a megyeszerte ismert szakember. – Ezzel teljes mértékben egyetértettem, ugyanakkor azt is láttam: ezzel a kerettel akár még többre is képesek lehetünk, úgy is, hogy százszázalékosan nem tudtuk mire számítsunk az ellenfeleket, az erejüket tekintve. Ezen kívül jöttek hozzánk új fiúk, nekik is meg kellett találni a helyüket, de az eredményességnek az is az egyik záloga, hogy egy edző képes-e összehozni a legjobb tizenegyet a rendelkezésére állókból. Én mindig erre törekedtem, no és ne felejtsük, győzelem, siker, akkor van, amennyiben a játékos ki is tudja magából hozni a maximumot, és akkor, amikor szükség van rá.

Mínusz és pozitív

Mintahogy a produkció mutatja, a TFC-s „legényeknek” ez utóbbi (is) sikerült. Talán azért, mert Koleszár György nem a „puha” mesterek közé tartozik, keményen követel, csak a munkában hisz.

– Lehet, benne van ebben a szép őszben az én habitusom is, hogy amiket gondoltam, át tudtam adni a futballistáknak, de szerintem fegyelem nélkül egyszerűen nem lehet dolgozni, focit csinálni, még edzeni sem – jegyezte meg Koleszár György. – Ha betartja a csapat a taktikai utsításokat, nagyon jó, hogy technikailag képzettek a srácok, nagyon jó, viszont a mentális felkészültség, hozzáállás elengedhetetlen. Vannak olyan játékosaink, akik a nehezebb pillanatokban sem hagyták lankadni a többieket, ezért tudtunk megtartani eredményt, bizonyos, számunkra megfelelő állást, és ezért tudtunk fordítani, amikor olyan helyzetben voltunk. A jelenlegi harmadik hely a csapat érdeme, ezen belül örülök annak, hogy Varsányi, Fodor, Martis, Kerekes, Kovács, Gaál tengely jól működött.

A szakvezető az úgynevezett „mínusz oldalra" egy meccset tett, mégpedig a balassagyarmati vereséget, míg a másik, „pozitív serpenyőbe” került a Vasas tartalék és a Balmazújváros idegenbeli legyőzése, illetve az utolsó fellépés, amikor is Gyöngyösön a 63. perctől kettős emberhátrányban játszva tudták megőrizni a 2-1-es előnyt.

Versenysúllyal könnyebb

Koleszár György elárulta azt is: labdarúgói súlyát kéthetente mérte és a csapattagságot kockáztatta az, aki nem tudta hozni a magasságához meghatározott kilogrammot.

– És a téli szünetben sem lehet nagyon elengedniük magukat a játékosoknak... Az új esztendőben január 10-én fogunk találkozni, remélem, addig két kilónál többet senki sem fog felszedni. Ha igen, azt január végéig le kell majd adnia... Ez is egyfajta alap, hiszen a versenysúllyal sokkal könnyebb a feladatokat végrehajtani. Mit várok tavasszal? Remélem, ez a kedvező pozíció senkit sem tesz megelégedetté, bízom benne, hogy dolgozik majd mindenkiben a ,,többet és többet szeretnék elérni". Az NB III ezen csoportjában van öt igen kemény csapat, jó lenne, ha ebben a körben benne tudnánk maradni a végelszámoláskor is. Az ősszel mint újoncra néztek ránk az ellenfelek, a következő fél szezonban azonban már jobban fognak ránk figyelni, ami miatt nehezebb dolgunk lesz. Igazolás, erősítés? Miután a költségvetés behatárolt, csak akkor tudunk valakit, valakiket hozni, ha mást elengedünk. Majd meglátjuk.

-MI-

Gólszerzők

10 gólos: Kovács Péter
6 gólos: Gaál Gergő
5 gólos: Martis Ferenc
4 gólos: Dávid Zoltán
3 gólos: Kerekes István, Németh Dénes
1 gólos: Fodor Péter, Kovács Richárd, Török András, Gulácsi Tamás, Berta István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!