Tatabánya

2013.01.27. 16:59

Aranyos esztendőt zártak a téglásiak

<span style="font-size: 13px;">A Téglás Hajdú Ipari Városi Sport Egyesületet az év csapatának választották.

A Téglás Hajdú Ipari Városi Sport Egyesületet az év csapatának választották.

A Téglási Súlyemelő Szakosztály tavalyi éve igen eredményesre sikerült, hiszen a 2012-es esztendőben a szakosztály 152 érmet szerzett –ebből 101 arany, 37 ezüst és 14 bronzérmet– valamint zsinórban tizennegyedik alkalommal nyerték meg a Hajdú-Bihar Megyei Bajnokságot. Nagy László és ifj. Nagy László edzők 30–40 fővel foglalkoznak. A versenyzők célkitűzése volt a tavalyi évben a Diákolimpia, Magyar Bajnokság, Abszolút Csapat Bajnokság, illetve Országos és Területi Megyei Versenyeken való részvétel. A csapatbajnokságokon és egyéni bajnokságokon egyaránt szépen teljesítettek a súlyemelőink. A Hajdú-Bihar Megyei Bajnokságon az elmúlt évekhez hasonlóan a dobogó legfelső fokára állhatott fel a szakosztályt képviselő együttes, az Országos NB 1-es Abszolút Csapatbajnokság első fordulóján a bronzéremig jutottak, majd a második fordulóban szépítettek és elhozták az aranyat.

Kiemelt megmérettetés

A Dóró Antal Emlékversenyen szintén országos első helyezést ért el a téglási szakosztály, a VII. „Narancs” Kupán, és a Juhász Sándor Emlékversenyen pedig országos másodikként zártak. Hajdu ZRT. Kupa egy kiemelten országos megmérettetés volt, amiről ezüstéremmel tért haza a hajdúsági szakosztály. A Nemzetközi Utánpótlás Csapat Bajnokság Nyíregyháza Nagydíján is a dobogó második fokára állhatott fel a téglási csapat. A Területi minősítő csapatbajnokság döntőjén és a Regionális Diákolimpiai döntőn első helyezést értek el súlyemelőink, illetve a Diákolimpia Területi megyei fordulóján végig élen voltak. A Hajdu ZRT. Országos Kupáról ugyancsak aranyéremmel távozott a csapat.

Egyéni bajnokságokból sem volt hiány: Nemzetközi versenyeken három arany, és egy ezüstérmet, országos versenyen 49 arany, 21 ezüst és 10 bronzérmet zsebeltek be a hajdúságiak. Megyei területi versenyen a szakosztály képviselői negyvenöt alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára, illetve

tizennégyszer lettek második, négyszer harmadik helyezettek. Országos kiemelt versenyről négy arany és egy ezüstéremmel távoztak az egyesület képviselői. Antal Sándor, Törő András, Sipos Roland, Takács László, Brázda Rudolf, Ranek Sándor, Gömöri Dávid, Szabó Béla, Pánik Tamás erőemelők egyéni megmérettetéseken is kiemelkedő teljesítménnyel zárták az óévet. A Diákolimpia budapesti döntőjéről Brázda Rudolf aranyéremmel tért haza.

Öt pont Tatabányáról

Tatabányán az utánpótlás Országos Bajnokságon öt pontot győjtöttek a téglási fiúk, Gömöri Dávid és Brázda Rudolf. Antal Sándort tavaly Hajdú Bihar 50 ifjú tehetsége közé választották az összes sportág közül, Nagy László pedig elnyerte az év edzője címet. Az NB I-es Csapatbajnokság II. fordulóján Antal Sándort választották a legeredményesebb súlyemelőnek. Miklósi Zoltán a szlovákiai Bardejovban megrendezett erőemelő ifjúsági Világbajnokságon 590 kg-os összteljesítményével világbajnok lett és új világcsúcsot állított be. A Magyar Olimpiai Bizottság Nagy Lászlót kérte fel a korosztályos edzőtábor irányítására a Sport XXI. program keretében.

HBN

A megye legjobb súlyemelői (2012)

A 2012-es év teljesítmények alapján a megyei súlyemelő szövetségben megszavazták a korosztályok legjobbjait. Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is a téglásiak vitték a prímet, hiszen öt kategóriában az élen végeztek.

Leány: Tóth Anna (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Fiú Szegedi Ádám (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Serdülő: Brázda Rudolf (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Serdülő Leány: Tóth Stella (Biharnagybajom SE)

Ifjúsági: Szilágyi Jenő (Biharnagybajom SE)

Junior: Antal Sándor (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Felnőtt: Sipos Roland (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Az év bírója: Szabó Mihály (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Az év edzője: Nagy László (Téglás Hajdu Ipari VSE)

Az év utánpótlás Női edzője: Földi József (Biharnagybajom SE)

Az év bírói kar: Ládi Imre, Szabó Mihály, Nagy László, Földi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!