szon-sportoldal

2007.11.23. 10:41

Törik magukat a törökök ellen

<p>Szombaton 18 órától Challenge Cup-meccset játszik hazai pályán a Betonút-NRK.</p>

Brazil edző vezényszavaitól volt hangos pénteken reggel a bujtosi csarnok: Lopes Claudio Pinheiro osztotta az instrukciókat a túlnyomórészt török, illetve ukrán, német és finn játékosoknak.

A Betonút-NRK ellenfele, a Günes Istanbul a szombaton 18 órakor kezdődő találkozó helyszínét tesztelte, és aznap még a konditermet is felkeresték. A női röplabda Challenge Cup 32-es tábláján kiírt mérkőzésen nem a házigazdákat nyomja az esélyesség terhe.

Aranyjátszma

Újított az európai szövetség. Amennyiben a két mérkőzést nem ugyanaz a csapat nyeri, a visszavágó végén úgynevezett golden set következik, és az dönt a továbbjutó kilétéről. Ha például az egyik fél hatalmas küzdelemben győz öt szettben, utána sima három játszmában kikap, annak a bizonyos ráadásnak a megnyerésével mégis kvalifikálhatja magát.

– Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ugyanakkor látom játékosainkon az elszántságot. Meg akarják mutatni, hogy mire képesek egy jól felépített, nemzetközileg jegyzett ellenféllel szemben – állította Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője.

– Riválisunknál többen játszanak a török válogatottban, amely csoportgyőztes lett az olimpiai előselejtezőn.Gashuka, Lehtonen és Roll személyében pedig klasszis légiósokat foglalkoztatnak.
Egy hete Zágrábban nyert a Betonút-NRK a Közép-európai Ligában. A Mladost ellen nem léphetett pályára Merkószki, bokasérülése miatt el sem utazhatott az együttessel.

Tünde szerdától újra edz, és hadra fogható lesz szombaton. Szeretnénk szurkolóinkat maximálisan kiszolgálni, kíváncsiak várjuk, hogy ez mire lesz elég a törökök ellen.

Kövessen figyelemmel élőben a mérkőzés alakulását a SZON-on 18 órától!

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!