szon-sportoldal

2007.11.03. 15:41

Kaposvárt fogadta a Szpari

<p>A Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapata 13.30-kor lépett pályára. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/oldal138.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A legutóbbi Szpari–Kaposvár</B></A>[.pdf - 226KB]&#160;<img src="/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/forum.gif" width="14" height="10" alt="Kapcsolódó fórum téma" border="0" /></p>

Végeredmények
Labdarúgó NB I
Paks–Diósgyõr 2–2
REAC–Zalaegerszeg 1–2
Tatabánya–MTK 1–3
A labdarúgó NB II-ben
Baktalórántháza–Cegléd 2–1
Vecsés–Tuzsér 3–1

 

Véget ért a mérkőzés, amelyet 2–0-ra megnyert a Kaposvár.

 

A második félidõ értékelése
A második félidõben a Szpari hiába erõlködött, noha többet támadott, a középen erõltetett akciók sorra elakadtak. A vendégek masszívan védekeztek és biztosan õrízték elõnyüket, sõt komolyabb gólszerzési lehetõség is csak elõttük adódott.

 

90. perc: Leandro hagyta el a pályát, Mező Tamás érkezett a pályára.

Kettő perc lesz a hosszabítás.

88. perc:Nyíregyházi kontratámadás végén Sava jobbról adott be, a 16-osos vonalán érkező Montvai az átvétel pillanatában elcsúszott, így oda lett a helyzet…

85. perc: Farkas helyett Graszl N.állt be.

82. perc: Lippai bal oldali beadását követően Montvainak magas volt a labda, a kaputól öt méterre helyezkedő csatár csak megcsúsztatni tudta a labda, ami nem okozott galibát a kaposvári védők körében.

76. perc: Sava középről kitolta a labdát Lippainak, aki jobbról, 16 méterről fölé lőtt.

75. perc: Minczér ugratta ki Montvait, a csatár kiszorított helyzetből, jobbról, 15 méterről a kapu jobb sarkát vette célba – Milinte vetődve hárított.

72. perc: Hegedűs eladta a labdát a középpályán, Oláh és Alves játszott össze – előbbi kiugratta Alvest, de a légióst lesen állította meg az asszisztens…

69. perc: Oláh cselezte be magát balról a 16-oson belülre, Ambrusz mentett az utolsó pillanatban…

 

NB I.
Végeredmény:
Gyõr–Újpest 4–2
Részeredmények:
Tatabánya–MTK 1–1
REAC–Zalaegerszeg 1–1
Paks–Diósgyõr 0–2

 

68. perc: Cornaci bal oldali beadása után Montvai 10 méterről fejelt – a kapus ölébe.

67. perc: Sava próbálkozott 26 méterről, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

65. perc: Perényi helyett Sava érkezett a pályára a hazai csapatban.

64. perc: Miskolczi balról, 22 méterről lőtt, Milinte magabiztosan hárította a kapu közepébe tartó labdát.

61. perc: Lippait rúgták fel 30 méterre a kaputól. A szabadrúgást a sértett végezte el, lövését a védők blokkolták.

59. perc: Menougongot visszahúzták, a játékvezető megint továbbengedte a játékot: a támadásba lendülő Leandro elhúzott a jobb  szélen, középre adott, Oláh pedig ajtó-ablak helyzetből, 13 méterről fölé lőtt.

57. perc: Maróti kapott buktatásért sárga lapot. A 35 méterről megítélt szabadrúgást Miskolczi végezte el, keményen meglőtt labdája a léc felett hagyta el játékteret.

56. perc: Újabb hazai csere: Vukadinovicsot Szilágyi váltotta.

54. perc: A vendégkapu előtt Minczér vágták fel. A 26 méterről megítélt szabadrúgást Cornaci végezte el, a jobb sarok felé tartób labdát Milinte biztosan fogta.

51. perc: Menougong 24 méterről, balról vállalkozott lövésre, a labda méterekkel szállt fölé.

50. perc: Hegedűs a kezdőkörben lerántotta Vasziljevicset – sárga lapot kapott érte.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. A szünetben cserélt a Szpari: Zaleh helyén Minczér folytatja a játékot. A hazaiak 3000 néző előtt próbálnak kozmetikázni az eredményen.

 

Részeredmények

NB I.
Gyõr– Újpest 2–2, a második félidõben
Szünetben:
Tatabánya–MTK 0–2
Paks–Diósgyõr 0–1
REAC–Zalaegerszeg 1–1

A labdarúgó NB II-ben, a szünetben
Baktalórántháza–Cegléd 1–0. A gólt Szabó Róbert szerezte.
Vecsés–Tuzsér 2–0.

 

Véget ért az első félidő, a Kaposvár 2–0-ra vezet.

 

Félidõ
A közepes iramú mérkõzés elsõ félidejében a hazaiak pontrúgásból próbáltak veszélyeztetni, miközben a Kaposvár az összeszokott Oláh, Alves párosra épített veszélyes kontratámadásokat vezetett. Mindezt olyannyira sikeresen tette, hogy Alves kétszer is beköszönt a nyíregyházi kapuba, magabiztos vezetéshez juttatva a látogatókat.

 

45. perc. Montvai szövegelésért sárga lapot.

44. perc: Menougong 26 méterről középről próbálkozott, lövését egy védő blokkolta. A labda Montvai elé pattant, ő pőedig 13 méterről a kapusba lőtt – mindezt már lesről.

38. perc: Újabb kaposvári gól! Alves egy esernyőcsellel tisztára játszotta magát, majd 17 méterről, laposan a bal alsó sarokba helyezetett, 0–2!

37. perc: Cornaci jobbról közére adott, az egyik védő fejjel menteni próbált, a labda Lippai elé került, aki 25 méterről az égbe lőtt.

34. perc: Lippai 25 méterről, szabadrúgásból a jobb kapufa mellé csavarta a labdát.

30. perc: Vezet a Kaposvár! Hegedűst letalpalták a vendégtérfélen, a kaposváriak nem rúgták ki a labdát, mi több: az ellentámadás végén Alves balról, 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 0–1.

26. perc: Alves nyargalt el a bal szélen, 12 méterről lövésre szánta el magát, a labda keresztben elzúgott a kapu előtt.

25. perc: Hegedűs 33 méterről, szabadrúgásból fölé lőtt.

23. perc: Zaleh próbálta az oldalvonalnál kiengedni labdát, a szemfüles Alves azonban közbeugorva elvitte a játékszert, Oláh elé passzolt, aki 15 méterről fölé durrantott.

21. perc: Lippai adott be a jobb oldalról, Vukadinovics pedig 6 méterről az oldalhálóba fejelt.

 

Részeredmények
Gyõr–Újpest 1–1 a szünetben

REAC–Zalaegerszeg 1–1

Tatabánya–MTK 0–1

 

19. perc: Miskolczi a jobb oldalról két szép csellel középre lopta magát, majd 25 méterről a kapu fölé bombázott.

Újabb öt szurkoló érkezett a vendégszekorba, így már héttagú a kaposvári tábor…

14. perc: Lippaival szemben szabálytalankodtak a kaposvári kaputól 30 méterre. Hegedűs Miskolczi elé gurított, aki a sorfalba bombázta a labdát.

Időközben a Győr–Újpest mérkőzésen 1–0-ra vezet a hazai csapat, míg az MTK vezetést szerzett a Tatabánya otthonában.

11. perc: A Kaposvár végzett el szögletet, Zahorecz közeli fejese után Meneogung a gólvonalról mentett.

9. perc: Hegedűs 28 méterről lőtt, a kapus könnyedén hárított.

8. perc: Perényi jobbról beadott, a berobbanó Menougung elől a védő az utolsó pillanatban fejjel mentett.

3. perc: Farkas jobbról kapura lőtt, a labda megpattant Lazareanuu előtt, aki az alapovonalon túlra mentett. A szögletrúgást követően Zahorecz 7 méterről fejelt, a labda felső lécet súrolva hagyta el a pályát.

1. perc: Megkezdődött a mérkőzés. A hagyományos piros-kék szerelésben játszó Szpari indította útjára labdát – a lelátón 2000 néző foglal helyet, a vendégeket két drukker kísérte el….   

 

A gyászszünettel kezdődő mérkőzést Sulyok vezeti, segítői Ring és Tóth István.

 

A kezdõcsapatok
Nyíregyháza: Lazareanu – Perényi, Zaleh, Ambrusz, Cornaci – Vukadinovics, Miskolczi, Hegedûs T., Menougong – Lippai – Montvai.

Kaposvár: Milinte – Graszl K., Zahorecz, Grúz, Pintér A. – Leandro da Silva, Maróti, Vasziljevics,  Farkas – Oláh, Alves.

 

A nézőszám tíz perccel a kezdősípszó előtt kétezerre duzzadt.

Kellemes, napos időben – lágyan fújdógáló szélben a csapatok elkezdték a melegítést. Lassan gyülekezik a közönség, mintegy 500 néző tartózkodik a lelátón, a vendégszektor egyelőre üres…

 

NB I.-es mérkõzések
A Nyíregyháza SpartacusKaposvár mérkõzéssel egy idõben kezdõdik a PaksDiósgyõr, REACZalaegerszeg és a TatabányaMTK találkozó, míg a GyõrÚjpest összecsapást 13 óratól játsszák.

 

A piros-kékek azt a Kaposvárt fogadják, amely idegenben az egyik legacélosabb gárda – nyerni tudott az Újpest és a Honvéd otthonában, majd legyőzte a Vasast, a Magyar Kupában pedig döntetlenre végzett a Ferencváros Üllői úti katlanjában.

A Szpari hetedik hazai összecsapásán három sárga lap miatt hiányzik Bagoly Gábor és Zabos Attila, mindazonáltal a szakmai stáb bízik a kedvező eredmény elérésében.

A mérkőzést élőben közvetítjük honlapunkon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!