szon-sportoldal

2007.11.02. 09:18

Előzést érhet a három pont

<p>Nyíregyháza - A hazai pályán szeptember eleje óta veretlen nyíregyházi csapat az utóbbi időben több fővárosi alakulat skalpját is begyűjtő Kaposvárt fogadja szombaton 13.30-tól. &#160;<img src="/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/forum.gif" width="14" height="10" alt="Kapcsolódó fórum téma" border="0" />&#160;<A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/oldal138.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A legutóbbi Szpari–Kaposvár</B></A> [.pdf - 226KB]</p>

Utóbbi három mérkőzését, három különböző fronton egyaránt 2–0-ra vesztette el a Nyíregyháza Spartacus. Az élvonalbeli futballcsapat október 10-én a Debrecen elleni Ligakupa-meccsen, 22-én az MTK elleni bajnokin, mjad 24-én a másodosztályú Gyirmót elleni Magyar Kupa-találkozón veszített két gólos különbséggel.

Szombaton azonban újra hazai bajnoki következik, és ebben a műfajban az utóbbi időben jól ment a Szparinak, amely szeptember 1-je, az Újpest elleni találkozó óta őrzi otthoni veretlenségét. Az ellenfél a tabella jelenlegi hatodikja, a Kaposvár, amelyet siker esetén megelőzhet a piros-kék gárda – hasonló volt a tét, a legutóbbi Zete elleni hazai derbin, és akkor sikerült begyűjteni a három pontot.

Ami azt illeti, a két csapat egymás elleni meccsei nem tekintenek vissza nagy hagyományokra. Az élvonalban a szombati lesz az egymás elleni ötödik, összesítésben a tizenharmadik találkozójuk.

Az NB I-ben még veretlen a Szpari a Rákóczival szemben, első és eddigi utolsó élvonalbeli évében is egy-egy győzelmet és döntetlent hozott a somogyiak elleni pároscsata (1980/81: 0–0 és 1–0, 2004/05: 4–1 és 1–1). A másodosztályban játszott mérkőzésekkel együtt eddig négy nyíregyházi és két kaposvári győzelem mellett hat döntetlen született.

Amúgy a kaposváriak utóbbi hetekbeli eredménysora igencsak tiszteletet parancsol. Olyan skalpokat gyűjtöttek be idegenben, mint az Újpesté vagy a Honvédé, hazai pályán legutóbb a Vasast is legyőzték, majd kupameccsen a Fradi ellen végeztek a fővárosban 2–2-re. A Szpari idei hetedik hazai bajnokiján az egyaránt három sárgás Bagoly Gábor és Zabos Attila nem léphet pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!