Szikszó hírei

2018.08.30. 14:47

Rengeteg élménnyel gazdagodtak Cserkeszőlőn a szikszói gyerekek

Szikszó - Nemcsak kikapcsolódás, hanem hasznos együttlét és tapasztalatszerzés is.

Szikszó - Nemcsak kikapcsolódás, hanem hasznos együttlét és tapasztalatszerzés is.

Élmény és kreativitás. Ez volt annak a cserkeszőlői táborozásnak a mottója, ahol két turnusban 42 gyerek vehetett részt augusztus 13 és 17-e között – tudtuk meg Takács Lászlónétól, Szikszó alpolgármesterétől, aki a tábor szakmai vezetője volt.

Életre szóló élményt kaptak a gyerekek az egy hét alatt.” Takács Lászlóné

– A program a Szikszói Többcélú Kistérségi Társulás pályázati sikerének köszönhető – mondta Füzesséri József, a társulás elnöke. – Minden évben azon dolgozunk, hogy térségben élő gyerekek számára olyan nyári kirándulást szervezzünk, ami nemcsak kikapcsolódást, hanem hasznos együttlétet, tapasztalatokat is ad.

Jurta tábor

Takács Lászlóné arról is beszélt, hogy a tervezéskor az volt a cél, hogy a hegyvidéken élő diákok egy másfajta földrajzi formával és annak szépségeivel ismerkedjenek meg. Ezért esett a választás Cserkeszőlőre, ahol az Alföld formáit, a Körösök vidékének növényvilágát láthatták. A szálláshelyük a Jurta Tábor pedig felidézte a honfoglaló magyarok életformáját. Nagy siker volt a szarvasi arborétumba történt látogatás, de kifejezetten élvezték a gyerekek Szarvason a Mini Magyarországot, ahol hazánk híres épületeit fedezhették fel mini kiadásban. A Körösvölgyi Látogatóközpontban a tájegység növényzetével, állat és madárvilágával ismerkedhettek. A Körös holtágán hajózhattak, de ellátogattak a hortobágyi madárkórházba is.

– A jurta tábor a cserkeszőlői strand területén található, így a táborozók – felügyelet mellett – de egész nap élvezhették a strand örömeit, amit az időjárás is a kegyeibe fogadott – jegyzi meg Takács Lászlóné. – De a fürdés mellett kézműves foglalkozást is szerveztek számukra, amelyet a Jurta Tábor szakemberei biztosítottak. Fontak kosarat, ragasztottak, színeztek, gazdag eszközkészlet állt a rendelkezésükre. A strand ultramodern játszótere pedig nagy sikert aratott.

Nem az első

Azt is megtudtuk, hogy a táborlakók saját készítésű kézműves tárgyakkal, ajándékokkal tértek haza. A sok élmény és játék mellett az sem volt elhanyagolható, hogy olyan étrendet sikerült összeállítani a táborban, amelyet minden gyerek jó étvággyal fogyasztott, hiszen a szülők legnagyobb aggodalma olykor abból adódik, hogy eszik-e rendesen a csemete akkor, ha közösségben van.

– Az elmúlt években nem ez az első nyár amikor gyerekeket táboroztatunk – ­összegzett Takács Lászlóné. – Tavaly­előtt unoka–nagymama tábor volt, tavaly pedig Sarudon jártak. Az idei év tapasztalata azt mutatja: életre szóló élményt kaptak a gyerekek ez alatt az egy hét alatt, és érdemes a jövőben is hasonló rendezvényeket szervezni.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!