Szabolcs-Szatmár-Bereg

2012.04.13. 11:18

Ki a hunyó Tiszavasváriban?

Új előadással érkezik a Budapesti Bulvárszínház Tiszavasváriba. Csala Zsuzsa, Sáfár Anikó, Straub Dezső, Beleznay Endre, Harsányi Gábor és mások – parádés szereposztásban a Ki a hunyó? – avagy Bubus című vígjáték április 28-án Tiszavasváriban, a Városi Művelődési Központban!

Új előadással érkezik a Budapesti Bulvárszínház Tiszavasváriba. Csala Zsuzsa, Sáfár Anikó, Straub Dezső, Beleznay Endre, Harsányi Gábor és mások – parádés szereposztásban a Ki a hunyó? – avagy Bubus című vígjáték április 28-án Tiszavasváriban, a Városi Művelődési Központban!

A fővárosi Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház előadásában, április 28-án este Tiszavasváriban, a Városi Művelődési Központ színháztermében láthatják az érdeklődők Vaszary Gábor igen népszerű vígjátékát Ki a hunyó? – avagy Bubus címmel.

A Vidám Színpadon évekig, több száz előadásban játszották nagy sikerrel a darabot. Vaszary Gábor Az ördög nem alszik és a Meztelen lány szerzője ezzel a bohózatával tette fel a koronát korábbi nagy sikereire. A komédia mulatságos bonyodalmának okozója egy szerelmeslevél, amit hősünk, Gáspár felesége talál meg férjuránál. Ilyenkor mi a teendő? Vallani vagy tagadni? Gáspár ez utóbbit választja, s hogy lebukását elkerülje, egyik legjobb barátját, Bajza Palit kéri meg arra, hogy vállalja el helyette a levél címzettjének szerepét. Minden rendben is lenne, ha váratlanul nem bukkanna fel egy másik barát, aki szintén alibit igazol Gáspárnak.

Ez már sok a hitvesnek, és különösen hősünk anyósának, aki amolyan házisárkányként mindenáron be akarja bizonyítani lányának, hogy Gáspár egy alávaló nőcsábász. Azzal bizonygatja állítását, hogy férjére, lánya apjára hivatkozik, aki – mint mondja – „annyiszor csalt meg, hogy már azt sem tudtam, kitől van a gyerekem”. Közben az anyós riadóztatja a jó barát Bajza feleségét is, aki szintén kiakad azon, hogy férje szerelmesleveleket kap, és válással fenyegetőzik. Hősünk, hogy tisztázza magát, döntő ütközetre készül, felkér egy közönséges gépírónőt, hogy játssza el barátjának kedvesét. A hölgyike ügyetlensége már-már végleg lebuktatja az egyik hazugságból a másikba eső férjet, míg végül egy váratlan fordulat, és kiderül, hogy igazából ki, kinek is írta azt a bizonyos kompromittáló szerelmeslevelet. Fantasztikus színházi csemegének ígérkezik a bemutató. Vaszary Gábor biztosra megy! Főleg ilyen szereposztással! A vidám, remek poénoktól sem mentes darab nagyszerű kikapcsolódás.

A Fogi Színház – alapította: Fogarassy András - az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, városi színházakba. Repertoárjukon szerepel többek között felnőttek számára a sokak által kedvelt Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, az Elvámolt nászéjszaka, gyermekeknek: a Pán Péter, a Süsü, a várvédő, a Hófehérke meg a törpék, a Szaffi, a Gulliver, a Dr. Bubó, a Micimackó meséi.

A 2011-2012. színházi évadban újdonságuk az Operett gála, a Tiszta kabaré piszkos jó poénokkal című felnőtt előadásuk, valamint a gyerekek számára a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal, Az ördög három aranyhajszála. Fogarassy András, a Fogi Színház vezetőjének elsődleges célja eljuttatni az ország különböző pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez megfizethető színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!