Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 18:51

Örökösföld: pályára állított kérdések és válaszok

<p>A füvesítés péntekre, a fásítás a hónap végére befejeződik a város új futballpályáin.</p>

– Az örökösföldi akadémiai sportpálya építése kapcsán keddi sajtótájékoztatóján Fesztóry Sándor fideszes önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke a következő kérdéseket tette fel a városvezetésnek: mennyi pénzébe került a nyíregyháziaknak a területrendezés, amit a kft.-nek kellett volna elvégezni? Kinek a jóváhagyásával módosították, csökkentették a létesítmény műszaki tartalmát? Igaz-e, hogy a műszaki ellenőr által feltárt hiányosságokat nem vették figyelembe? A város miért nem használta fel a vis maior helyzetre letétbe helyezett egymillió eurót, és megvan-e még ez a pénz? Mikorra készül el (megfelelő csapadékvíz-elvezetéssel, kerítéssel, gyalogos megközelítési lehetőséggel) a focipálya?

– Az örökösföldi futballpályák megépítéséről 2006-ban döntött az önkormányzat – írja Csabai Lászlóné a válaszában. – A döntésről szóló határozat pontosan tartalmazta azokat a feladatokat, amit az építtetőnek teljesítenie kell. A beruházás során a kijelölt műszaki ellenőr folyamatosan tárta fel a hibákat, a vitatott kérdésekben rendszerint megfelelő kompromisszumos megoldás született. Jelenleg már csak a csapadékvíz csatornát kiváltó szikkasztó árok műszaki tartalma és funkciójának megfelelősége vitatott kérdés. A pályaszerkezet jó.

Füvesítés, fásítás Örökösföldön

– Az önkormányzatnak csak a régészeti feltárási munkák és az érintett terület termelésből való kivonása jelentettek költséget. A képviselők által felvetett egy millió euró nem vis major keret volt, hanem az építtető teljesítési biztosítékként letétbe helyezte, és ez az összeg a kivitelezés ütemének megfelelően szabadul fel. Mindezek olyan szakmai kérdések, amelyeket a képviselő úr bármikor feltehetett volna munkájának végzése során.

Ettől sokkal fontosabb a lakosság számára, hogy a füvesítés mindkét pályán szeptember 3-ra befejeződik, a fásítás pedig szeptember végére. A pályákat a szükséges 9 hónapos pihentető idő lejárta után jövő tavasszal lehet ténylegesen igénybe venni. Reméljük, így Örökösföld lakói újabb fejlesztéssel gazdagodhatnak.

- KM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!