Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.07. 11:08

Főkapitányi jutalom a bátor polgárőrnek

<p>berségéért és bátorságáért országos rendőr-főkapitányi dicséretben és tárgyjutalomban részesült a Nyírtelek-Varjúlaposi Polgárőr Egyesület polgárőre.</p>

Barna János polgárőr július 29-én a Nyírtelek határában fekvő köztemető területén tetten ért három fiatal férfit és egy nőt, akik az előző nap a közelből ellopott, és itt elrejtett félmillió forint összértékű vaslemezeket akarták autójukkal elszállítani. Az elkövetők a kocsiba szállva próbáltak elmenekülni, és el is gázolták volna az eléjük álló polgárőrt, ha az nem ugrik félre. Közben megérkezett a polgárőr felesége is, aki férjével együtt bezárta a temető vaskapuját, majd eléálltak. A tettesek mindkettőjüket félrelökték és elhajtottak.

A könnyű sérüléseket szenvedett polgárőr értesítette a rendőrséget, tanúvallomása alapján a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai rövidesen elfogták a három férfit. A 24, 27, ill. 36 éves rakamazi lakosokat csoportosan, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás* bűntettének megalapozott gyanújával vették őrizetbe.

Az országos főkapitányi elismerést Szepesi István r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át kedden Nyíregyházán. Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szintén jutalomban részesítette bátor kollégáját, egyben elismerését fejezte ki a gyors és hatékony rendőri intézkedésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!