Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.14. 13:03

Szombaton nyit a Téka tábor Nagykállóban

<p>Nagykálló - Az idén napközis foglalkozás jegyében fogadnak reggeltől estig olyan gyermekeket is, akiknek az elhelyzését a szüleik nem tudják megoldani.</p>

Nagykálló városfejlesztési stratégiájáról, az idegenforgalmat szolgáló Harangod fejlesztéséről, valamint az idén 24. alkalommal megrendezendő Téka Nemzetközi Népművészeti Táborról volt szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet tegnap rendeztek a nagykállói polgármesteri hivatal tanácskozótermében.

Juhász Zoltán polgármester szólt a 2006 óta elért eredményekről, s felvázolta az úgynevezett Korányi Programot, amely 2007 és 2013 között meghatározza Nagykálló fejlesztési, korszerűsítése, újjáépítési, közoktatási és kulturális beruházásait. Harangodon az önkormányzat szeretné felújíttatni a tánccsűrt, amely immár nemcsak az üdülőközpont, Nagykálló, hanem a megyének is lehet szimbóluma,. Az infrastruktúra és egy erdei iskola kiépítésével szeretnék elérni, hogy Harangod minden évszakban használható legyen.

A július 19-én 24. alkalommal kezdődő Téka táborrólBorsiné Sveda Anita, a Nagykálló Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője szólt. Kiemelte, hogy az idén napközis foglalkozás jegyében fogadnak reggeltől estig olyan gyermekeket is, akiknek az elhelyzését a szüleik nem tudják megoldani, s érdeklődnek az ősi nép kultúra iránt.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!