Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.24. 09:55

Őrizetben a szüleit verő férfi

<p>Érpatak - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse szerdán őrizetbe vette azt a 35 éves nyíregyházi férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint éjszaka erősen ittas állapotban ment idős szülei érpataki házába, ahol először édesanyját bántalmazta, majd pedig az asszony<br /> védelmére kelt édesapját is többször megütötte, mindkettőjüket fojtogatta, ököllel a fejüket ütötte, és megöléssel fenyegette.</p>

Az anya fia elől az utcára menekült, és ott várta meg a szomszédok által
értesített rendőrök kiérkezését. Az ittas férfi egy sarlót is magához vett, de azt használni már nem tudta, a rendőrök még időben elvették tőle, és megbilincselve előállították a rendőrőrsre.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de a súlyosabb sérülések elkerülése valószínűleg csak az időben érkezett segítségnek volt köszönhető.

A szomszédok tanúi voltak az esetnek, de nem mertek közbe avatkozni, mert már jól ismerik az italozó életmódot folytató férfit, aki szüleit is többször bántalmazta már és félnek tőle. Az agresszív férfi a rendőri intézkedés során is többször hangoztatta, hogy megöli szüleit. A férfi ellen őrizetbe vétele mellett súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!