Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.05. 14:09

Ötven éve érettségiztek, most találkoztak

<p>Nyíregyháza – Érettségijük 50. évfordulóját tartották a Széchényi István Közgazdasági Technikum bankismeretek szakán végzett IV/a osztály diákjai a napokban. &#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/50_eveballagtak_rt.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A 31 egykori maturandust képviselő l7 volt hallgató főhajtással emlékezett  tanárjaikra – köztük Gáspár Mihály osztályfőnökre –, akik közül ma már senki nem él, és arra a hét társukra, akik időközben távoztak az élők sorából.

Zaklatott időben készültek a megmérettetésre: 1957 elején szalagavatójukon még tartott  a kijárási tilalom s az elmúlt fél évszázad is bővelkedett történelmi sorsfordulókban.

Ők valamennyien megtalálták helyüket az életben: gazdasági vezetők, pénzügyi szakemberek, főkönyvelők, pedagógusok, postai hivatalvezetők lettek. Igaz, akkor mentek nyugdíjba, amikor a legrosszabb módon számították ki a járandóságot, s ezért közülük többen méltatlanul keveset kapnak, de az emlékidézés a fiatalságukra megszépítette a találkozás óráit, melynek végén  az osztálytárs Angyal Sándor – lapunk nyugalmazott főszerkesztője – ajándékozott valamennyiüknek egy-egy dedikált példányt az idén megjelent Micsoda világ! című - Dankó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!