Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.03. 07:50

Kiállítás Bökönyben

<p>Bököny - Ha egyre több alkotó munkáit ismerhetik meg a gyermekek, akkor talán kedvezőbb hozzáállást fognak tanúsítani a művészeti alkotások iránt.</p>

A Barota Mihály ÁMK Kulturális Tagintézményének színháztermében nyitotta meg a napokban Bobikné Sándor Erzsébet azt a kiállítást, melyet Szabó Katalin soproni festő alkotásaiból állítottak össze.

A megnyitó után a jelenlévő diákok megnézték az alkotásokat és többen jelezték, hogy nagyon tetszenek nekik a képek. Bobik Sándorné úgy gondolja, ha egyre több alkotó munkáit ismerhetik meg a gyermekek, akkor talán kedvezőbb hozzáállást fognak tanúsítani a művészeti alkotások iránt.

Az esztétikai élmény ugyanolyan fontos, mint más egyéb. A lélek ápolása, a szép élménye nagyon sok területen segít a felnőttnek és gyermeknek egyaránt. Reménykedik benne, hogy az általános iskolában szerzett élmények tovább élnek későbbi életük során is. Ezért is idézett Szabó Katalintól: „ A festéshez sokáig készülődöm. Mint a menyasszony, mielőtt az oltárhoz megy ….. És izgul, minden alkalommal nagyon izgul, hogy vajon a múzsák is eljönnek-e, ott lesznek-e a találkozón? S ez a szerelem is – miután fellobbant – egy életre szól. ……..Valóban olyan ez, mint a szerelem, de a randevú mintha nem a földeikkel, hanem az égiekkel történne. A tudatunk korlátain túli ideákkal.”

A kiállítást november 9-ig hétköznaponként reggel 9 órától 16 óráig tekintik meg az érdeklődők.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!