Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.16. 12:11

Újabb nyertest köszönthettünk

<p>Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország receptversenyén a kategóriagyózteseknek járó ajándékok egyikét a nyíregyházi Puskás Ilona érdemelte ki.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-18/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A fiatal hölgy a desszertek között pályázott, s nyert, sárgarépatortáját igazi különlegességként értékelte a zsűri. Ilona szeret főzni, de elmondása szerint süteményekben a legjobb.

A kavart tészták a kedvencei, ezekben mindig tud valami újat mutatni a népes családnak. Szerettei örömmel fogadják remekeit, a nagyobb összejövetelekre mindig izgatottan készül, s mindig visz valami finomságot. Szereti az újdonságokat, a gyümölcsös finomságokat, s a kicsit talán bizarrnak tűnő répatortát, amit nyertesünk és a mestercukrász is szíves figyelmébe ajánl minden háziasszonynak.

Répatorta

25 dkg répát lereszelek, 4 tojás fehérjét 2 evőkanál citromlével kemény habbá verek. Beleszórok 20 dkg cukrot és citromhéjat. Hozzákeverem a tojássárgákat, 6 dkg lisztet, 6 dkg keményítőt, fél sütőport, 10 dkg darált mogyorót, a répa kinyomott levét, a húsát. Kivajazott formában tűpróbáig sütöm. A porcukrot citromlével, répalével kikeverem és a masszát a torta tetejére simítom.
Puskás Ilona, Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

- Pók Viktória -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!