Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.31. 12:19

Megyei cégek az adóslistán

<p>Nyíregyháza - Az APEH 143 legnagyobb új adósa 31,2 milliárd forintnyi adóhiánnyal szerepel a hivatal kedden közzétett listáján. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/megyei-cegek-az-adoslistan/cn/szon-news-km_01-20071031-010734"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Nem magánszemélyek - lista</B></A>&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/megyei-cegek-az-adoslistan/cn/szon-news-km_01-20071031-010734"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Magánszemélyek - lista</B></A></p>

Október végén az APEH 143 legnagyobb új adósa 31,2 milliárd forint adóval és 23,9 milliárd forint bírsággal, illetve kamattal szerepelt az adóhivatal kedden közzétett listáján. A listára azok a cégek illetve magánszemélyek kerültek be, amelyek (akik) az előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

A legnagyobb összeg, csaknem hatmilliárd forint a budapesti ES-TEAM Nagykereskedelmi Kft. neve mellett szerepel, a társasságnak 3,9 milliárd forintot kell visszafizetniük.

A listán két Szabolcs megyei céget találunk: az egyik, egy nyíregyházi székhelyű kereskedelmi, szolgáltató és rehabilitációs kft. összesen 245 milliós adóhiányt halmozott fel, egy ibrányi szolgáltató kft. pedig 120 milliót, a két cégnek összesen 184, illetve 75 millió forintot kell befizetnie.

Az APEH közzétette azon adózók listáját is, akik esetében a 180 napon túli adóhiány magánszemélyek esetében meghaladja a tízmillió forintot, más adózók esetében a százmilliót. A magánszemélyek listáján összesen 1645-en szerepelnek, köztük több mint harminc megyei település közel száz lakosának adatait találjuk. Közel harmincan nyíregyháziak, Kántorjánosit és Ibrányt hatan-hatan, Hodászt kilencen, Nyírtasst négyen „képviselik”. A cégek között is szerepelnek megyeiek: többek között Záhonyból, Nyírmihálydiból, Gávavencsellőről, Nagyecsedről és a megyeszékhelyről is. A cégek között vannak építőiparral, húsiparral, zöldség- és gyümölcsfeldolgozással, szállítmányozással és reklámtevékenységgel foglalkozók is, egy részük már felszámolás alatt áll.

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!