Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.09.20. 13:49

Nincs senki veszélyben a belvárosban

<p>Nyíregyháza - A Dózsa György utca aszfaltjának felbontásáról megkérdeztük a tűzoltók és mentők véleményét. <DIA alt="Nincs senki veszélyben a belvárosban 2007.09.20." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nincs_senki_vesz_lyben_a_belv_rosban_2007_0/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Nincs senki veszélyben a belvárosban 2007.09.20." src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/_tburkolat.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Útburkolat</B></A> [.pdf - 53KB]</p>

13:00: Az útfelbontásról megkérdeztük a mentőket is. Dr. Pápai György az OMSZ Észak - Alföldi régiójának vezető főorvosa elmondta: az átalakítás alatt lévő útszakaszra a mentőjárművek be tudnak jutni.

Ahol nem járható az út, például a tanyavilágban előfordul ilyen eset, ott a hordágyakkal jutnak a sérült közelébe.

11:30: Dombrády László ezredes elmondta: a nagy járművekkel mi sem tudunk behajtani a felbontott útszakaszra, de senki nem lesz veszélyben. Tűz esetén az oltáshoz szükséges vizet nem csak a járművek viszik magukkal, de a meglévő, és ellenőrzött tűzcsapokból is odavezethető.

A belváros ráadásul igen sűrűn van ezekből behálózva. A magasból mentés létráról megoldható. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a változásokat, és eszerint akár átalakíthatjuk a mentési terveket is.

(forrás: google maps)

Abban is bízhatunk, hogy miután az építési területre teherjárművek amúgy is behajtanak, az ott meglévő út a mi járműveinkkel is járható marad.

Kapcsolódó cikkek:

Belvárosi útfelbontáskelet 14:48
Nyíregyháza - A nyíregyházi belváros átépítésének újabb szakasza kezdődött a Dózsa György utca felbontásával. Belvárosi útfelbontás 2007.09.19. 

 

Megkezdődött a Dózsa György utca átépítésekelet 12:08
Nyíregyháza - Ezen a héten kezdték meg a Dózsa György utca átépítését Nyíregyházán.

 

Lebontották az állványokatkelet 08:48
Nyíregyháza - Pénteken délre az utolsó állvány is lekerült Nyíregyházán, a Dózsa György utcai épületről, melyet immár teljes pompájában csodálhatnak meg az arra járók.  

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!