Sport

2018.11.16. 15:00

Síugró vk - Négyen a kristálygömbért

Budapest - Négy nagy esélyese van a síugrók szombaton rajtoló világkupa-sorozatának, amely a lengyelországi Wislában kezdődik.

Budapest - Négy nagy esélyese van a síugrók szombaton rajtoló világkupa-sorozatának, amely a lengyelországi Wislában kezdődik.

A szakértők szerint a címvédő lengyel Kamil Stoch mellett a német Richard Freitag, a norvég Daniel Andre Tande és az osztrák Stefan Kraft lehet versenyben a végső diadalért.

A háromszoros olimpiai bajnok Stoch a sportág legnagyobbjai közé kerülhet, ha harmadszor is a pontverseny élén végez, ugyanis ez a bravúr eddig csak három versenyzőnek sikerült. A rangsor élén honfitársa, Adam Malysz és a finn Matti Nykänen áll négy elsőséggel, míg Stoch az osztrák Andreas Goldbergert utolérheti harmadik kristálygömbjével.

A legutóbb második Freund és az elmúlt két alkalommal egyaránt harmadik Tande lehet a legnagyobb kihívója, mindketten arra törekednek, hogy hazájuk negyedik összetett győztesei lehessenek. Kraft 2017-ben már vk-győztes volt, viszont az előző idényben hiába állhatott nyolcszor a dobogóra, nyernie egyszer sem sikerült, ahogy honfitársainak sem, így Ausztria a vk történetében az 1988/89-es és 2000/01-es szezon után harmadszor maradt győzelem nélkül.

A 2018/19-es idényben 28 egyéni és hét csapatversenyre kerül sor. A vk-sorozatba is tartozó Négysáncversenyt december 30. és január 6. között rendezik, a zárás pedig a hagyományoknak megfelelően a szlovéniai Planica óriássáncán lesz március végén.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!