Sport

2018.11.14. 13:58

Miskolci focista lett a legértékesebb játékos

Miskolc - A Steelers játékosa érdemelte ki az MVP címet a csehek ellen.

Miskolc - A Steelers játékosa érdemelte ki az MVP címet a csehek ellen.

A magyar válogatott nyerte meg nemrégiben a Three Nations Cup (Három Nemzet Kupa) elnevezésű nemzetközi amerikaifutball-tornát, miután a budapesti Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett döntőben – amelyet 5200-an láttak a helyszínen – 23–15-re legyőzte Csehországot. A finálé legértékesebb játékosának a bajnoki ezüstérmes Miskolc Steelers cornerbackjét, Szabó Martint választották meg.

Népszerűbbé teszik

– Nem lepett meg annyira a győzelem, mert a felkészülések nagyon jól mentek és tudtam hogy mi vagyunk a jobbak – mondta lapunknak Szabó Martin. – Az már inkább jobban meglepett, hogy engem választottak a meccs végén MVP-nek. Egy csomó más srácnak is oda lehetett volna adni, mert mindenki piszkosul jól játszott. Szóval meglepett hogy a két interceptionommal elhozhattam ezt a címet, ami hatalmas megtiszteltetés.

Arról is kérdeztük a válogatott kerettagját, hogy mindez milyen siker neki, illetve a magyar amerikaifutball-válogatottnak?

– Nekem is óriási, de a sportágnak is Magyarországon. Az ilyen meccsekkel csak népszerűbbé tesszük imádott sportágunkat.

Bejárná a világot

Szabó Martin jelenleg külföldön tartózkodik, de vajon hazajön és majd elkezdi a felkészülést a Steelers-szel?

– Igen, külföldön vagyok, ám mindenképpen hazatérek és elkezdem a felkészülést a Steelersszel, hogy 2019-ben megint a döntőben játszhassunk, ahogyan a korábbi három szezonban. Egyelőre magam sem tudom, kiket fogunk igazolni, ez az elnökség fel­adata, de akárkit is igazolunk, tudom, hogy mindenki száztíz százalékot fog belerakni. Hogy milyen távlati céljaim vannak az amerikai fociban? Szeretnék minden nap jobb lenni. Bejárni a világot, és minél nagyobb ligákban játszani.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!