Sport

2018.11.04. 16:15

Két címvédés a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon

Budaörs - Két számban volt címvédés a vasárnap zárult a 43. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon a budaörsi városi sportcsarnokban.

Budaörs - Két számban volt címvédés a vasárnap zárult a 43. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon a budaörsi városi sportcsarnokban.

A nőknél egyesben a török Neslihan Yigit, míg párosban az orosz Jekatyerina Bolotova, Alina Davletova duó ismételte meg tavalyi elsőségét.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy évről évre egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb a mezőny a 25 ezer dollár (7,1 millió forint) összdíjazású, International Challenge kategóriájú viadalon, amelyen idén harmincnyolc ország 225 versenyzője vett részt.

Mint mondta, a legelégedettebb Sándorházi Vivien szereplésével volt, aki "erőn felül teljesítve" jutott a legjobb 16 közé jutott egyesben, míg párosban a hozzá hasonlóan junior Eb-bronzérmes Madarász Rékával ért el a nyolcaddöntőig. Szintén a 16 közé jutott a riói olimpikon Sárosi Laura - őt a későbbi döntős bolgár Marija Micova ejtette ki - és a júliusban Nankingban vb-n szerepelt Krausz Gergely, továbbá a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella kettős.

Eredmények, döntők (a viadal honlapja szerint):

férfi egyes:

Rasmus Messerschmidt (dán)-Victor Svendsen (dán, 1.) 2-1 (-14, 16, 9)

női egyes:

Neslihan Yigit (török, 1.)-Marija Micova (bolgár) 2-0 (14, 8)

férfi páros:

David Daugaard, Frederik Sögaard (dán, 2.)-Milosz Bochat, Adam Cwalina (lengyel, 1.) 2-1 (-15, 12, 12)

női páros:

Jekatyerina Bolotova, Alina Davletova (orosz, 1.)-Emma Karlsson, Johanna Magnusson (svéd, 2.) 2-0 (14, 9)

vegyespáros:

Joel Eipe, Mette Poulsen (dán)-Rogyion Alimov, Alina Davletova (orosz, 2.) 2-1 (10, -19, 10)

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!