Sport

2018.09.01. 11:30

Mezőkövesd vs. Puskás Akadémia - Ismét győzelemre játszanak

Mezőkövesd - Újra hazai környezetben szerepel szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Újra hazai környezetben szerepel szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A 7. forduló, eredetileg készített sorsolása szerint a Puskás Akadémia FC lett volna a pályaválasztó, de a felcsúti stadion gyepszőnyege tönkrement, ezért – a klubok megegyezése alapján, az MLSZ hozzájárulásával – a borsodiak otthonában szombaton 19 óra 30 perctől játszanak a csapatok.

Még Tóth Mihály

Kuttor Attila vezetőedző két meccsre szóló eltiltását a szövetség nem felezte el, így a szakember még nem ülhet a kispadra, helyette Tóth Mihály másodedző irányít, a nyilatkozatot pedig – mint korábban már olyan sokszor – megint Tóth László szakmai igazgató adja.

– Természetesen nagyon rossz érzés számomra, hogy a kialakult szituációban nem tudok a csapatnak segíteni – közölte Kuttor Attila, majd hozzátette: – Ebből a szempontból nekem gyötrelmes volt a Fradi elleni találkozónk és az lesz a szombat esti is.

[poll id="1728"]

A szakmai munka első számú felelősétől először megkérdeztük, hogy a múlt héten, a zöld-fehérekkel szemben nem lett volna-e helyesebb döntés a két csatáruk beküldése helyett egy támadót és egy védőt frontba dobni, továbbá arra is választ kértünk, hogy – akár időhúzás céljából – miért nem használták ki harmadik cseréjüket, mire azt a választ kaptuk:

– Tipikusan azzal a szindrómával állunk szemben, ha tudjuk, hogy le fogunk esni, akkor előtte leülünk. A labdarúgásban az a helyes filozófia, hogy mindig győzelemre kell játszani. Nos, aki megnézte a Ferencváros elleni 90+4 percünket, jól láthatta, hogy sikerre törtünk, vagyis ami történt, ezt szolgálta. Mindenkinek jelentem, hogy most is 3 pontért megyünk a csatába, az viszont, hogy ebből a tervből mi jön ki, már más kérdés.

Nagy igazságok

A mester nem ment el szó nélkül az utolsó percekben kapott gólok mellett sem, hiszen ezek következtében öt ponttal kevesebb egymás áll a nevük mellett.

– Visszafelé nem nézünk, nem kesergünk, a sebeket már felesleges nyalogatni. Dolgozunk tovább, és abban hiszünk, hogy megfordul nálunk a széljárás.

[poll id="1741"]

Kuttor Attila a nagy igazságok közé sorolta azt is, hogy utolsó két hazai összecsapásukon nem találtak a kapuba, miképpen támadóik sem remekelnek…

– Van a labdarúgásnak néhány alapszabálya – folytatta a tréner. – Az egyik így hangzik: mindenképpen rúgjál gólt, de ne kapjál egyet sem. Azt látni kell, hogy azokkal szemben, akiktől 1–0-ra alulmaradtunk, a játékot illetően abszolút partiban voltunk. Kétszer is szerencsétlen körülmények között rezdült a hálónk, az FTC ellen ráadásul ugyanannyi lehetőségünk adódott, mint vendégünknek. Ami pedig a Puskás Akadémia FC elleni találkozónkat illeti: akármilyen szemszögből vizsgálódom, nem hiszem, hogy a papírforma arról árulkodna, hogy nekünk kell nyernünk. Gondolok a háttérre, a játékoskeretre, és a tavalyi helyezésre is. Ebben a tizenkettes mezőnyben nincs helye az esélylatolgatásnak.

Szalai nem játszik

A hazaiaknál Iszlai, akit térd­szalag-szakadása miatt operáltak, sérült, míg az FTC ellen kiállított Szalai A. egy mérkőzésre szóló eltiltását most tölti le.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett együttese: Dombó – Vadnai, Hudák, Pillár, Silye – Mevoungou, Tóth B. – Koszta, Vajda S., Cseri – Drazic


[related-post post_id="3969488"]

[related-post post_id="3963941"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!