Sport

2018.08.02. 18:31

Újjászervezik a megyei kézilabda hátországát

Miskolc - Kovács Sándort nevezték ki a helyi kézilabda szövetség elnökévé.

Miskolc - Kovács Sándort nevezték ki a helyi kézilabda szövetség elnökévé.

Új struktúrában folytatja tevékenységét a Megyei Kézilabda Szövetség. Az MKSZ döntésének értelmében a megyei testületek megszűntek. A szövetségek élére elnököt nevezett ki az országos szövetség: Borsodban a leköszönt Csontos Róbert után Kovács Sándor vállalkozó (a Felsőzsolca volt edzője) viseli ezt a tisztséget a következő négy évben.

Népszerűsítenek

– A legnagyobb változás, hogy sokkal könnyebben elérhetőek leszünk, többet tudunk foglalkozni a versenyrendszer menedzselésével, az új csapatok megszervezésével. Szeretnénk minél több gyerekkel megszerettetni a sportágat, iskolákat felkeresni, illetve gyerekeket juttatni azokhoz a meglévő sportszervezetekhez, ahol kevés a létszám. Az MKSZ elvárása, hogy minél több gyerek és csapat kerüljön a rendszerbe, saját célom pedig az, hogy minél több testnevelőt nyerjek meg a kézilabdának – mondta Kovács Sándor.

Szűkebb pátriánkban tavaly nem indult felnőtt bajnokság egyik nemnél sem. Sokat nyomott a latba ugyanakkor az igazolt játékosok és a versenyeztetett csapatok száma.

Hevesiek is indulnak

– Férfi felnőtt bajnokságot ebben az évben tudunk indítani, Heves megyei egyesületek is jelezték indulási szándékukat – folytatta Kovács Sándor.

– A női bajnokság még függőben van, hiszen eddig a MEAFC és a Sárospataki USI jelezte, hogy indítana felnőtt csapatot, de a bajnoksághoz még két-három gárda kellene. Az utánpótlás bajnokság rendszere változik, a megyei ifjúsági csapatok az ifi harmadosztályban játszanak, külön Keleti csoportot hoztak létre számukra, a versenyben öt együttes vesz részt. A megye NB II-es férfi és női csapatainak ifjúsági játékosai az Észak-Kelet ifi III. osztályú csoportban szerepelnek, hozzájuk a férfi vonalon csatlakozik a tavaly jól szerepelt MVSI gárdája.

ÉM-TB


A bizottságok

Versenybizottság: Barnóczki László (elnök), Hideg Levente, Apatóczki Szilvia, Ölschléger Krisztián (tagok)

Etikai és fegyelmi bizottság: dr. Rakaczki Tamás (elnök), Jászai Levente, Oláh Eleonóra, Sidlovics Sándor (tagok)

Fellebbviteli bizottság: Hadas Dávid (elnök), Losonczi Dóra, Varga József (tagok)

Játékvezetői koordinátor: Győr Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!