Sport

2018.08.12. 20:13

Kerettag lett Vadovics Viktor és Nagy Ádám

Miskolc - A magyar férfi-póló­válogatott a Világ­kupára készül. Märcz Tamás szövetségi kapitány kijelölte keretét, amelyből 13 játékos utazik majd a szeptemberi berlini viadalra.

Miskolc - A magyar férfi-póló­válogatott a Világ­kupára készül.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kijelölte keretét, amelyből 13 játékos utazik majd a szeptemberi berlini viadalra.Az augusztus közepén kezdődő felkészülés alatt a németekkel, illetve az ausztrálokkal is lesznek közös tréningek.

– A Világkupa a legtöbb rivális számára a következő világbajnokságra való kvalifikáció miatt fontos, ami viszont nekünk a Világliga-ezüsttel már megvan – mondta a kapitány. – Ezért a korábbi elképzelésekhez tartva magam olyan keretet hirdettem, amely jövőbeli előremutató döntés is egyben, ami az Európa-bajnoki szereplés tükrében esetleges posztokra való helykeresést is jelent. Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret, akik közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen, s akiknél fontos, hogy minél előbb odakerüljenek a nemzetközi élvonalba, tapasztalatokat szerezzenek, és van realitása annak, hogy néhány éven belül stabil felnőttválogatottak legyenek.

-MVLSZ-


A Világkupa-keret

Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolci VLC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolci VLC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!