Sport

2016.10.24. 08:16

Újra Diallo volt a kövesdiek nyerőembere

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC remek játékkal ütötte ki az öregurasan futballozó Haladást.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC remek játékkal ütötte ki az öregurasan futballozó Haladást.

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 13. fordulója a hazaiaknak hozott szerencsét, a fürdővárosiak emlékezetes produkcióval szerezték meg az értékes 3 pontot. Már az első percben a Haladás kapujába kerülhetett volna a labda, de a Strestik-Diallo duó ekkor még pár centimétert tévedett. Később is a hazaiak kezdeményeztek többet, minden akciójuk gólveszélyt hordozott magában.

Németh M. hibázott

Bő negyedóra elteltével hibázta el egyetlen ziccerhelyzetét a vendégcsapat: Németh M. közeli lövése a kapu helyett szögletre pattant, nem sokkal később pedig sérülés miatt lebicegett a vasiak kulcsembere, ezzel megpecsételődött csapatának sorsa. A borsodiak szervezettségét mi sem jellemezte jobban, mint az, hogy amikor Halmosi – önszántából vagy taktikai megfontolásból – a balról átment a jobb oldalra, Vági oda is követte. Molnár G. és Kink szerezhetett volna gólt, különösen utóbbi kihagyása okozott fájdalmat a lelátón, ekkor ugyanis még arra lehetett gondolni, hogy a vendégek majd büntetnek. A félelmek viszont nem váltak valóra, egész egyszerűen azért, mert a Mezőkövesd levegőt sem adott ellenfelének.

A szünet idejét leszámítva ebben a periódusban tizenkét perc alatt két találatot és egy kapufát ért el a hazai gárda, a Szombathely labdarúgói pedig csak a labda keresésével voltak elfoglalva. Miután Diallo belőtte saját maga és csapata második találatát is, nyilvánvalóvá vált, hogy csupán a Pintér-csapat sikerének aránya kérdéses. Még volt egy felső kapufás szabadrúgása a Swietelsky együttesének, aztán újra jöttek a hazaiak. Strestik mesterien irányított, tehette, területe bőven akadt ehhez, Diallo pedig minden idegszálával arra összpontosított, hogy összezavarja a vendégvédelmet.

Remek mozdulattal

A második félidő első negyedórájának végén Molnár G. pazar mozdulattal szerzett élményszámba menő gólt és ezzel rádöbbentette Mészöly Gézát arra, hogy ezen a szombat estén pont nélkül maradnak. A tréner lehozta a pályáról kulcsemberét, Halmosit és helyére a mindössze 17 esztendős Dombi G.-t küldte be.

A hajrá hazai örömjátékot hozott, majd Pintér Attila hatásvadász jelenete következett: pár perccel a lefújás előtt lecserélte Diallót, így lehetőséget adott a szurkolóknak arra, hogy a közelmúltban leigazolt éket hosszan ünnepeljék. A 3-0 tulajdonképpen nem is fejezi ki a két gárda közötti különbséget, a Mezőkövesd Zsóry FC a szezon legjobb teljesítményével diadalmaskodott és a sikerén túl annak is örülhet, hogy csapatának nem akadt gyenge pontja. Védelmének tagjai, középpályásai és a támadásokért felelős emberei egyaránt remekeltek az öreguras, fáradt, szétesett csapat benyomását keltő Haladás ellen. Ilyen és ehhez hasonló játékkal – amennyiben Egerszegiék tartósítják formájukat – aligha lesz kiesési gondja a borsodi alakulatnak.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Swietelsky-Haladás 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 1500 néző. V.: Szabó Zs. (Georgiou, Kepe).

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (6) – Vági (6), Hudák (6), Szeles (5), Gohér (6) – Egerszegi (6), Mevoungou (5) – Kink (6), Strestik (7), Molnár G. (6) – Diallo (7). Vezetőedző: Pintér Attila.

Swietelsky-Haladás: Rózsa (5) – Schimmer (4), Wils (4), Hegedűs J. (4), Bosnjak (4) – Rácz (4), Kovács L. (4), Iszlai (4), Halmosi (4) – Németh M. (0), Gaál B. (5). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: Németh M. helyett Tóth M. (4) a 29., Kovács L. helyett Ars (4) az 59., Halmosi helyett Dombi G. (–) a 73., Kink helyett Pauljevic (–) a 81., Molnár G. helyett Sós B. (–) a 82., Diallo helyett Vosahlik (–) a 85. percben.

Sárga lap: Kovács L. a 45+2., Diallo a 62., Rácz a 63., Kink a 77. percben.

Gólszerző: Diallo (1-0) a 38., Diallo (2-0) az 50., Molnár G. (3-0) a 60. percben.

Pintér Attila: – Nagyon jól szórakozhatott a közönség, csapatom ugyanis mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez így legyen. Góljainkon kívül még több olyan lehetőségünk volt, amelyből a kapuba találhattunk volna. Egész héten a Haladásra hangoltunk, tudtuk, hogy jó együttes érkezik hozzánk, ugyanis a Szombathely a múlt héten 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost. Alaposan kielemeztük ellenfelünk játékát és öröm, hogy kétszer is olyan szituációban szereztük labdát, amelyre készültünk, és ezekből gólokat értünk el. A fiúk maximálisan megoldották a házi feladatukat, gratulálok nekik. Strestik egészen kitűnően játszott, de a gárda alázattal tette a dolgát. Újra elmondom: érdemes ilyen játékosokkal együtt dolgozni, ilyen emberekre van szükség a labdarúgásban. A srácok ráadásul már nem csak jól, hanem eredményesen is futballoznak.

Mészöly Géza: – Sajnos, nem úgy indult számunkra a mérkőzés, ahogyan azt mi szerettük volna. Már az első negyedórában is elkövettünk hibákat, de ezeket még nem használta ki a Mezőkövesd. Utána visszajöttünk a meccsbe, Németh Márió révén ziccerbe kerültünk, de sajnos ez kimaradt, és ekkor – bár ez mindig utólag derül ki – következett be a találkozó fordulópontja. A szünet után hamar hibáztunk ismét, lehetőségeit pedig gólokra váltotta a Mezőkövesd. A hazaiak kétségtelenül jól játszottak és a látottak alapján megérdemelten nyertek. Mi akartunk, az utolsó pillanatokig mentünk előre, de a hazaiakkal ellentétben a gólokkal szemben csak a helyzetekig jutottunk.


A gólok története

38. perc: Saját térfelük közepén egymásra vártak a vendégvédők. A szemfüles Molnár G. viszont lecsapott a labdára, elfutott a bal szélen, mesterien gurított középre, Diallo pedig menetrendszerűen érkezett és 5 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 1-0.


50. perc: Diallo passzolt balra Strestikhez, a középpályás visszaadta a kölcsönt, abszolút helyzetbe hozta Diallót, akinek már könnyű dolga volt, az ötösről Rózsa mellett a háló közepébe lőtt, 2-0.


60. perc: Molnár G. a baloldalon szerzett labdát, 19 méterre a kaputól, majd fordulásból, ballal lövésre szánta el magát, a játékszer pedig élesen, véd­he­tetlenül jutott a bal sarokba, 3-0.


Szóban már megegyeztek

A hírek szerint hamarosan kezdődik a diósgyőri stadion rekonstrukciója, és emiatt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának albérletet kell keresnie. Ennek egyik biztos jeléről Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója számolt be lapunknak:

– Pénteken szóban megállapodtunk a diósgyőriekkel abban, hogy stadionjuk bezárása után nálunk játsszák majd hazai összecsapásaikat. Két „vitatott” mérkőzés volt: az egyik az, amikor egymás ellen játszunk és a piros-fehérek lesznek a pályaválasztók, akkor a csapatok Nyíregyházán találkoznak. A másik esetben mindkét alakulat ugyanazon a napon szerepelne itthon és egy napon, de két mérkőzést nem rendezhetünk Mezőkövesden. Ezért a diósgyőrieknek ezt a találkozóját vagy átteszik más időpontra vagy felcserélik a pályaválasztói jogot, a harmadik lehetőség pedig az, hogy stadionunk helyett elmennek máshová. Ismétlem: egyelőre csak szóbeli kontraktusunk van, ami jövő május 27-ig lesz érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!