Sport

2016.09.27. 16:45

A fél válogatott ózdi volt

Ózd - A remek utánpótlás munkát jelzi a fiatal ózdi súlyemelők korosztályos Eb-szereplése.

Ózd - A remek utánpótlás munkát jelzi a fiatal ózdi súlyemelők korosztályos Eb-szereplése.

Nemzetközi szinten is bizonyítottak az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club utánpótlás súlyemelői. A klub négy tehetséges fiatalja képviselhette hazánkat a korosztályos nemzeti csapat tagjaként a lengyelországi Európa-bajnokságon. A Nowy Tomysl-­ben megrendezett viadalon erős ózdi dominancia mutatkozott, hiszen a nyolcfős magyar delegáció felét a borsodi klub adta. Fekete József edző szerint már ez nagy szónak, nagy tettnek számít, s bizonyítja az egyesületnél zajló utánpótlás-nevelő munkát.

Ez nagy szónak, nagy tettnek számít. Fekete József

Az U15-ös korosztályban Fekete Adrián Dominik az 50 kg-os súlycsoportban új egyéni csúcsot ért el, végül a nyolcadikként zárt. 68 kg-ban Terebesi Adrián szakításban 126 kilóval megjavította az országos serdülőrekordot, ami a kontinenstornán a hetedik legjobb eredményhez volt elegendő.

A 17 évesek

A két évvel idősebbek is jól szerepeltek a lengyelországi korosztályos Eb-n. Dúl Ádám a 62 kg-os súlycsoportban szakításban beállította idei legjobb eredményét, lökésben pedig új egyéni csúcsot ért el. A 204 kg-os összetett eredménye a tizenkettedik helyre volt elegendő. Az ugyancsak U17-es Kusai Kristóf Erik az első fogásnemben kísérletet tett a hazai rekord megdöntésére, de a 111 kg-os súly soknak bizonyult számára. Az ózdi versenyző végül összetettben a tizenharmadik lett.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!