Sport

2016.06.25. 16:02

Az én Eb-m: Dr. Zsiga Marcell - Most piros-fehér-zöld színű a vérünk

Miskolc - Csak az lehet szerencsés, aki a szerencséért megdolgozik.

Miskolc - Csak az lehet szerencsés, aki a szerencséért megdolgozik.

Dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. sportszerető ügyvezető igazgatója ezer szállal kötődik Miskolchoz, a város alpolgármestere is volt, édesanyja pedig egykor az Észak-Magyarország munkatársaként dolgozott.

A kiemelkedő szereplés rendkívüli örömmel tölt el. Zsiga Marcell

Kiemelkedő produkció

– Annyit nézek a tévében, amennyit csak tudok – kezdte. – A magyar válogatott kiemelkedő szereplése rendkívüli örömmel tölt el, fiaink azért tetszenek, mert masszívak, megbízhatóak, hajtanak és játsszák a focit. Az tény, hogy a portugálok ellen szerencsés gólokat is szereztünk, de nem baj, a szerencséért ugyanis megdolgoztunk. A kicsik közül még elnyerték a szimpátiámat az írek, az izlandiak, az albánok és a walesiek is. Lehet, hogy ezek nagy szavak, de immáron tény: ismét a nagy futballnemzetek közé tartozunk.

Az ügyvezető igazgató ezután rátért a belgák elleni nyolcaddöntő-találkozóra:

– Kíváncsi voltam az objektív sajtóvéleményekre is. Idézet a BBC ránk vonatkozó jelzőit: frenetikus, nagyszerű, egységes, nehezen legyőzhető. A fiúk jó formában vannak, nemcsak magukért, hanem az egész nemzetért küzdenek, sikerük pedig összekovácsolta a magyarságot. Látjuk a csodálatos hangulatot az utcákon, a kávézókban, ahol ismerősök és ismeretlenek énekelnek, az egész magyarlakta Kárpát-medencében most mindent visz a foci. Nem feledkezem meg Elek Ákosról sem, hiszen a középpályás borsodi fiú, és társaihoz hasonlóan remek futballista. És ha már nagyokat álmodunk, akkor legyen magyar–olasz döntő Franciaországban.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!