Sport

2015.04.26. 19:51

21. Steelvent Miskolc Rally - Törött kézzel is a dobogón

Herczigék dupláztak Borsodban, Eger után a 21. Steelvent Miskolc Rallyt is megnyerték.

Herczigék dupláztak Borsodban, Eger után a 21. Steelvent Miskolc Rallyt is megnyerték.

Miskolci központtal, de zempléni utakon folytatódott az idei rallybajnokság, amely ismét Herczig Norbert sikerét hozta. A mögöttünk hagyott hétvégén négy pályán, összesen 12 gyorsaságit teljesített a mezőny. Az ORB-s egységek 140 versenykilométert tettek meg, ezután Miskolc belvárosában köszöntötték a célba érkezett pilótákat és navigátorokat. Herczigék hat szakaszgyőzelemmel, és 24 másodperces előnnyel végeztek az élen.

- Lépésről-lépésre tudtuk kiépíteni ezt a nem túl nagy különbséget - értékelt a díjkiosztó előtt Herczig Norbert. - Kemény erőpróba volt, de nagyon élveztük a versenyt. Viszonylag hosszú etapok kötötték össze a pályákat, ezért többször is föl kellett magunkat pörgetni a nap folyamán. Boldogok vagyunk, mert ismét léptünk egyet előre a hőn áhított cél felé. Kiváló futamon vagyunk túl, élveztem a hosszú autózást, de elváradtunk a nap végére.

A második és a harmadik helyen óriási csata alakult ki a címvédő Kazár Miklós és a három esztendő szünet után idén visszatér ifj. Tóth János között. Ezt a külön versenyt végül 1.2 másodperces, minimális különbséggel ifj. Tóth nyerte meg.

- Az utolsó gyorsaságin dőlt el második hely kérdése, ez pedig mindig jót tesz a rallynak. Ha harcról, küzdelemről szólnak a versenyek, abból mindenki csak profitálhat - értékelt ifj. Tóth János. - A kimaradt évek miatt azonban még van mit tanulnom az autóról, a szakaszokon sokszor érzem, hogy hibázok. Keményen dolgozom, és szépen haladunk előre, örülök bele tudunk szólni az élmezőny küzdelmébe.

Vállalta, megérte

Kazár Miklós szűk három héttel a kéztörése után vállalta a szereplését a hazai futamon. A miskolci pilóta egy quadversenyen bukott, ennek ellenére hallani sem akart arról, hogy kihagyja a versenyt. A célban azt mondta: megérte, hiszen a harmadik hellyel értékes pontokat szereztek.

- Kicsit szomorú vagyok, hogy kicsúszott a kezem közül az ezüstérem, de a végére már nagyon fájt a kezem - árulta el a bajnoki címvédő. - Nyilván sokkal előrébb végeztünk volna, ha nincs ez a sérülés. Teljesen másképp kellett vezetnem az autót. Képtelen voltam megcsúsztatni, mert nem bírtam ellenkormányozni. A lassítókat sem olyan intenzitással támadtam meg, ezek pedig mind-mind összeadódtak a másodpercekben. Összességében örülök, hogy vállaltam a versenyt, mert sok pontot gyűjtöttünk, itthon mehettünk, az év pedig még nagyon hosszú.

A negyedik pozícióban Turán Frigyes, az ötödik helyen pedig a miskolci Balogh János zárt. A 21. Miskolc Rallyn három bajnoki osztályban több mint 160 versenyautó koptatta a zempléni aszfaltot. A magyar rallybajnokság mezőnye rövidesen átköltözik az ország másik végére, hiszen május közepén Szombathelyen folytatódik az első osztályú sorozat.

ÉM-ME



A 21. Steelvent Miskolc Rally végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 1:03:35,8

2. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +24,0

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +25,2

4. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Fiesta R5) +41,1

5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:50,3

6. Krózser Menyhért, Buchholz János (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +2:15,5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!