Sport

2014.11.29. 02:07

Puskás Akadémia vs. DVTK - Falusi túra a magyar futballtavaszban

Most jön az utolsó etap, Felcsúton kezdi a második kört a Diósgyőri VTK csapata.

Most jön az utolsó etap, Felcsúton kezdi a második kört a Diósgyőri VTK csapata.

A labdarúgó NB I 16. fordulójában szombaton 18.00-tól a Puskás Akadémia FC vendége lesz a Diósgyőri VTK együttese ( a mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk: dvtk.boon.hu). Alapesetben ez lenne a jövő évi első forduló, ha előre nem hozták volna, a következő körrel együtt, így viszont a tavaszi szél helyett a novemberi időjárással kell megküzdeniük a csapatoknak, túl azon, hogy egymással is. A meccs egyik érdekessége (túl azon, hogy a DVTK korábbi szakvezetője, Benczés Miklós ül az ellenfél kispadján), hogy 17 év után játszik ismét egy falusi csapat vendégeként élvonalbeli meccset a diósgyőri labdarúgócsapat. 1997. szeptember 27-én sikerült nyerni Akasztón, a Stadler FC ellen, 1-0-ra, Ruskó góljával – a kukoricaföld közepére épített stadionban, ami azóta az enyészeté lett. Ilyen veszély nem fenyegeti a mostani ellenfél otthonát, hiszen Felcsút igazi futballközponttá nőtte ki magát, akadémiával, magas színvonalú infrastruktúrával rendelkezik, ez utóbbinak ékköve a Makovecz Imre által tervezett, 3,8 milliárd forintból épített 3500 fős stadion. Mivel a DVTK most játszik itt először, ezért sok piros-fehér drukker egyfajta stadiontúrának is tekinti ezt a találkozót, részben ezért is kelt el a vendégszektorba kiadott összes jegy (524 darab biléta).

Kádár, Elek

A vendégoldalról nagy érdeklődéssel várt találkozó előtt ezúttal is sajtótájékoztatót tartott a DVTK, amelyen szó esett az előző meccsről, az MTK elleni bravúros idegenbeli győzelemről, a mostani ellenfélről, és arról a friss sajtóértesülésről, amely a Diósgyőr két válogatottjának, Kádár Tamásnak és Elek Ákosnak a távozását szellőztette meg. A védő korábban sem titkolta, hogy nem a DVTK-ban kívánja befejezni pályafutását, olyannyira nem, hogy erről október 30-án, a Győr elleni meccs sajtótájékoztatóján ezt nyilatkozta: „mindenki tudja, hogy nem Magyarországon szeretnék megragadni”. Elek Ákos ehhez hasonlókat nem mondott, valószínűleg azért nem, mert ő itt van otthon, és amikor legutóbb a nyáron lejáró szerződéséről kérdeztük, annyit tudtunk meg tőle, hogy konkrét ajánlatot még nem kapott (a középpályás Ózdon született, Bánrévén nőtt fel, Putnokon kezdett el focizni, most pedig Kazincbarcikán él családjával, és az őt jól ismerők szerint egy korrekt ajánlat esetén maradna – és nem mellékesen ezzel a döntéssel, egy újabb hároméves szerződéssel a régió, a Diósgyőr futball ikonjává válna).


[poll id="841"]


Üzlet az egész

A pénteki sajtótájékoztatón a hogylétével kapcsolatos kérdést is kapott Sivic Tomislav, a DVTK szakvezetője, és erre elégedett választ adott, az idei két kupadöntőt, a három EL-meccset, a jelenlegi dobogós helyezést, a két válogatott játékost kiemelve. Aztán a másfél év tanulságai is előkerültek, és ennek kapcsán a következőket mondta a szakvezető:

– Amikor idejöttem, volt 10 játékos, és mivel nagyon rövid volt az idő a rajtig, össze-vissza igazoltunk, hogy legyen keret. És abból is kihoztunk jó dolgokat. Most nyáron igazoltunk rendesen, most pedig jön ez az utolsó etap, ebben a részben ki tudjuk választani a versenyző típusú katonákat, akikkel meg tudjuk nyerni a csatát. Nem tudtuk, ki milyen személyiség, mikor idehoztuk, hogy milyen, az menet közben derül ki. Mostanra megkaptuk rá a választ. A nyáron 10 játékos ment és 10 jött. Aki komolyan foglalkozik a szakmával, az tudja, hogy milyen nehéz így csapatot csinálni, de nekünk ez sikerült. De ez csak alap, kérdés, hogy meg tudjuk-e ezt tartani, tudunk-e erre építeni, ha akarunk egy szinttel feljebb lépni, mert akarunk.

Ezzel kapcsolatban az Észak-Magyarország azt a kérdést tette fel, hogy egy év múlva is lesz-e majd itt, ilyen visszatekintő múltidézés, hogy az edző jövő nyáron lejáró szerződésének lesz-e, lehet-e folytatása.

– Az edzőnek kell az eredmény, a klubnak is, utána meglátjuk, hogy mi lesz – felelte Sivic Tomislav. – Szeretnék megnyerni valamit én is, mondjuk bajnoki címet, vagy kupát. Most dolgozom, csinálom maximálisan, amit lehet, nyárig. Utána van még egy év opció, amiről beszélni kell, ha ennek eljön az ideje, március 30-ig. Vagy lefújni, vagy felfújni. De ha már belementünk: van olyan is, hogy kivásárlási ár. Üzlet az egész, a mi vezetőink nagyon jó üzletemberek, ahogy látom, és nekünk is kell tőlük tanulni. Azt, hogy ez nekünk is egy üzlet, nem csak egyoldalú. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a szurkolók boldogok legyenek, hogy szerezzünk nekik sok örömet.

ÉM-BCS


A csapatról

A DVTK keretében két játékos nem bevethető, a már csapattal edző Németh M., és a kisebb térdsérüléssel bajlódó Debreceni.


A DVTK várható kezdőcsapata: Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Gosztonyi, Egerszegi, Elek, Bacsa – Griffiths, Grumic.


A tabella:

A Dunaújvárostól 1 büntetőpontot levontak.


Budapest, 2014. november 28., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának eredményei és programja. tovább »

Benczés Miklós úgy látja, 2011-ben remek közösség alakult ki a DVTK-nál, amely tűzbe hozta a közönséget. tovább »

Egressy Gábor kétszer is megérkezett Diósgyőrbe: előbb 1998 nyarán, majd 2004 őszén. tovább »

Miskolc - Elek Ákos a még két hátralévő idei meccs sikeres megvívásával alapozná meg a tavaszt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!