Sport

2014.08.12. 22:29

Szalai Vilmos Diósgyőrben?

Szerdán 19.30-tól a Vasas otthonában játszik Magyar Kupa-találkozót a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Szerdán 19.30-tól a Vasas otthonában játszik Magyar Kupa-találkozót a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.Az előző, 2013/2014-es sorozatra egyaránt szívesen emlékszik vissza játékos, edző és szurkoló, hiszen a DVTK 1981 után ismét döntőt játszott a Magyar Kupában (anno még Magyar Népköztársasági Kupának hívták). Bár a piros-fehérek 1-1-es végeredményt követően büntetők után kikaptak az Újpesttől a Puskás Ferenc-stadionban, elindulhattak az Európa Liga selejtezőjében, mivel a fővárosiaknak adminisztrációs problémáik akadtak, bizonyos feltételnek ugyanis nem feleltek meg. Gondol-e még arra a májusi estére, amikor a finálét rendezték? – kérdeztük Sivic Tomislavot, a diósgyőriek vezetőedzőjét, aki eltiltása miatt nem a kispadról, hanem a lelátóról nézte a két együttes küzdelmét.

– Nem, mert mindig előre kell tekinteni – mondta a szakvezető. – Az más kérdés, hogy az ember óhajtja a sikereket, szeretne trófeákat, kupákat a magasba emelni. Ez pár hónapja nem sikerült, de újra nekivágunk. Finalistaként, azt hiszem, nem is lehet más célunk, minthogy legalább ugyanoda eljussunk, ahol az előző sorozatban voltunk. Ne felejtsük: jó részt ennek köszönhetjük, hogy kiléphettünk az európai porondra.

Komolyan kell odaállni

Az előző esztendőkben a nemzetközi sorozatokban szerepelt NB I-es kluboknak csak később kellett bekapcsolódniuk a Magyar Kupában, az MLSZ versenybizottsága azonban módosított a 2014/2015-ös kiíráson, úgy, hogy az élvonalbeli együttesek is beszállnak már az elején.

– Nem szeretném kommentálni ezt a változtatást – válaszolta az Észak-Magyarországnak Sivic Tomislav, amikor a véleményét kértük (volna) ebben a témában. A vezetőedző ugyanakkor készségesen beszélt az első fordulós riválisról, az NB II-es Vasasról. – A céljuk egyértelműen az, hogy visszaverekedjék magukat az NB I-be. Ennek érdekében komoly változtatásokat hajtottak végre a keretben, tele vannak élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokkal. Náluk van Németh Gabi, Ferenczi Pista, Remili Mohamed… Nálam nincs olyan, hogy félvállról veszünk bármilyen mérkőzést, hiába „csak” az első fordulóról van szó… A lehető legkomolyabban kell odaállnunk a Vasas ellen, úgy, mint tavasszal a Debrecen elleni párharcban, vagy Cigándon. A velük lehozott három meccset ítéltem és ítélem most is a legnehezebbnek a tavalyi küzdelemsorozatból.


[poll id="740"]


Nem maradtak

Az Illovszky-stadionban lesz több diósgyőri hiányzó is: az egyaránt sérült Antal, Elek és Barczi, illetve a kupadöntőn kiállított és négy mérkőzésre eltiltott Kádár Tamás. Utóbbit ezért is engedte el a szakmai stáb Telkibe, a válogatott kétnapos összetartására. Mint az ismert, a napokban három próbajátékos is érkezett az Andrássy útiakhoz: a montenegrói középső védőt, Stefan Cicmilt július 29-től nézegették Diósgyőrben, a holland támadót, Mark Janssent és az ugyancsak csatár szlovák Filip Serecint pedig augusztus 4-től. Végül az a verdikt született, hogy egyikük sem marad Diósgyőrben.

Janssen és Serecin olyan állapotban volt, hogy egyből nem tudtak volna nekünk segíteni, Cicmil pedig más miatt nem maradt – nyilatkozta a játékosokkal kapcsolatban Sivic Tomislav az Észak-Magyarországnak.

Az Észak-Magyarország utánajárt annak, hogy végül miért köszöntek el Cicmiltől. Amint megtudtuk, időközben más futballista is képbe került ezen a poszton, nevesül a mezőkövesdiek középhátvédje, Szalai Vilmos. Úgy tudjuk, akadnak még elintéznivalók a 23 éves labdarúgó ügyében, ezért érkezése – egyelőre – nem számít hivatalosnak. Szalai a második kövesdi futballista lenne a DVTK-ban, a középpályás Bognár István után.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!