Sport

2014.04.10. 12:39

Miskolc Steelers: Merészebb a cél, mint tavaly

Felsőzsolca, Miskolc - Szombaton, a felsőzsolcai sportpályán, az egriek elleni meccsel elkezdi a szezont a Miskolc Steelers.

Felsőzsolca, Miskolc - Szombaton, a felsőzsolcai sportpályán, az egriek elleni meccsel elkezdi a szezont a Miskolc Steelers.A Miskolcon legmagasabb szinten, a divízió I-ben jegyzett társaság tulajdonképpen év eleje óta „gyúrt" erre a megméretésre.

– Január végén kezdtük el az idei edzéseket, azóta teljes erőbedobással készültünk a nyitányra – mondta Száraz Zsolt, a Steelers vezetőedzője. – A Rendőr Szakközépiskola adottságait maximálisan ki tudtuk használni és heti két alkalommal, kedden és csütörtökön este 7-től 9-ig két órán keresztül erőnléti és állóképesség-növelő edzéseken vettek részt a játékosok.

Három ukrán legény

A legizgalmasabb kérdés ilyenkor mindig az, hogy kikkel fog felállni az együttes, történtek-e, s ha igen, milyen változások a keretben.

– Egy ideje már együttműködünk a kassai Steelers-szel, ez megmaradt, ők fogják adni a védelem gerincét és természetesen velünk tart a tavalyi bajnokság Steelers MVP futója, Martin Medvec is, aki egyébirányú elfoglaltsága miatt az első meccsen nem tud majd jelen lenni – folytatta Száraz Zsolt. – Ezen kívül sikerült erősítenünk... Hazai élcsapatokat megjárt és ott is meghatározónak számító játékosok jöttek hozzánk, például az ukrán irányító, Vasyl Yordan, aki szerepelt a Warriorsban, a Wolvesben és a Tigersben, de vele tart két honfitársa is, a belső védő Maxim Nedzelskiy, illetve Yurij Nahornak, aki szélső védő. Ebbe a sorba tartozik a debreceni Hanász Róbert, akinek már szintén neve van a honi amerikaifutball-berkekben. Az előző hó utolsó vasárnapján lezajlott felkészülési mérkőzésen, a Debrecen Gladiators ellen igyekeztünk élesben tesztelni azt a játékot, ami reményeink szerint jellemezni fogja az idei szereplésünket.

Nem akarták túlterhelni

Az előző évadban nem tűzött, nem tűzhetett ki „egetverő" célokat a  Miskolc Steelers, most viszont...

– Tavaly fiatal és még tapasztalatlan csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, olyan emberekkel, akik tőlük rutinosabbakkal néztek szembe – szögezte le Száraz Zsolt. – A cél a bennmaradás volt és ezt javuló teljesítménnyel sikerült megcsinálni. Az erősítések fényében az idei cél most nem ez, hanem merészebb, a rájátszásba jutás. Most még csak álmodozunk erről, remélem, két hónap múlva már nem.

A szurkolóknak feltűnik, hogy bár a bajnokságban hét csapat van, az együttesek csak négy-négy meccset játszanak.

– Ennek egyik oka, hogy zajlik a divízió II-es pontvadászat is és a szövetség úgy ítélte meg, hogy így lehet a kettőt párhuzamosan, zökkenők nélkül lebonyolítani – vázolta Száraz Zsolt. – A másik ok az, hogy a csapatoknak sok pénzét elviszi az utazás és senkit sem szerettek volna feleslegesen túlterhelni, ez volt a törekvés, azt, hogy ki kihez megy és kit fogad, irányított sorsolással döntötték el.

A szakvezető úgy gondolja, a szombati DVTK – Kaposvár labdarúgó-találkozó előtt ideális program lenne mindenkinek az ő mérkőzésük, amelyre várják a drukkereket. A belépő 1000 forint.

– Felsőzsolcán jó körülmények várnak bennünket, kulturált öltöző és a pálya, de szerintem igaz ez a szurkolók kiszolgálására is – hangsúlyozta Száraz Zsolt.

ÉM-MI


A mezőny, mérkőzések

A részt vevő csapatok:

  • Békéscsaba Raptors,
  • Budapest Titans,
  • Dunaújvárosi Gorillaz,
  • Eger Heroes,
  • Miskolci Steelers,
  • Tata Mustangs,
  • Újpest Bulldogs.

  • A Steelers mérkőzései

  • Április 12., 15.00, Felsőzsolca: Miskolc Steelers – Eger Heroes
  • Április 27., 15.00, Újpest: Újpest Bulldogs – Miskolc Steelers
  • Május 17., 15.00, Békéscsaba: Békéscsaba Raptors – Miskolc Steelers
  • Június 7., 15.00, Felsőzsolca: Miskolc Steelers – Budapest Titans
  • További játéknapok: Június 28.: Wildcard kör (selejtező az elődöntőbe jutásért). Július 5.: elődöntők. Július 19.: döntő.
  • Az osztályból az alapszakasz leggyengébb mutatójával rendelkező csapat esik ki. Az első helyezett csapat jogot szerez 2015-ben a kiemelt osztályban (HFL) való indulásra.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!