Sport

2014.03.04. 08:34

Ligakupa: DVTK vs. Mezőkövesd - Mire elég a kétgólos kövesdi fór?

Miskolc, Mezőkövesd - A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján ismét egymás ellen játszik a két megyei NB I-es. A mérkőzésről élőben tudósítunk 17 órától.

Miskolc, Mezőkövesd - A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján ismét egymás ellen játszik a két megyei NB I-es. A mérkőzésről élőben tudósítunk 17 órától.A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóit rendezik meg a mai napon, köztük a Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC összecsapást, amely 17 órakor kezdődik a Diósgyőri stadionban. A találkozót a kövesdiek várják előnnyel, mivel a múlt héten szerdán elért 3-1-es sikerükkel kétgólos előnyt szereztek a mostani meccsre.

Négy válogatott nélkül

A diósgyőri együttesnek nem sok pihenő jut két tétmeccs között, hiszen vasárnap este még bajnokit játszottak, és valamivel kevesebb, mint két napon belül újabb mérkőzés vár rájuk. A nemzetközi szövetségnek a meccsek rendezésére vonatkozó szabályai szerint egy csapat két tétmérkőzése között 72 órának kell eltelnie, ám a magyar szövetség versenybizottsága a Ligakupa találkozókra a 48 órás szabályt alkalmazza, vagyis nagyon úgy tűnik, úgy tekintenek erre a sorozatra a kiírói, hogy ez nem az a tétmeccs, ami igazi téttel bír. Ezt igazolja az is, hogy a nyolcaddöntő visszavágója előtt két nappal a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila összetartásra rendelte a válogatott keretet adó játékosokat, köztük három DVTK labdarúgót, Futácsot, Eleket és Kádárt, és a múlt héten hétfőn két edzést is vezényelt nekik, összességében 4,5 órás időtartamban. Emiatt tekintett el Elek és Kádár ligakupabeli szerepeltetésétől Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, hogy játékosai pihentek legyenek az első bajnokira, a múlt vasárnap esti, Debrecen elleni összecsapásra (amelyen 1-1-es döntetlent értek el a piros-fehérek). Az ezt követő, vagyis a mostani meccsen sem jobb a helyzet, mint a múlt héten volt, mert a magyar labdarúgó válogatott március 5-én, szerdán 18 órától Győrben Finnország ellen felkészülési meccset játszik, és a szövetségi kapitány által összehívott 35 fős (!) keretben ismét három diósgyőri szerepel, Futács, Elek és Kádár. Emiatt ők biztosan nem játszanak a Kövesd elleni Ligakupa nyolcaddöntő visszavágón. Ahogy Bacsa sem, mert neki az U21-es válogatottnál van jelenése, ugyanis a korosztályos csapattal szerdán 20.30-tól Skócia vendégeként lépnek pályára. Mivel a Debrecen meccs előtt Sivic edző úgy nyilatkozott, hogy 17-18 bevethető mezőnyjátékosa van, és ha ebből a négy válogatottat levesszük, akkor tulajdonképpen ,,könnyű dolga" a vezetőedzőnek, mert aki marad, azt játszathatja a Kövesd ellen.

– A két mérkőzésünk között nem lesz meg a 48 óra, 4 játékost elvisznek a válogatottak, aki itt marad abból csinálunk egy csapatot, nekik kell majd a maximumot kihozniuk magukból – foglalta össze a Ligakupa meccset Sivic Tomislav. – Nem is tudom mi lenne, ha volna még egy-két sérültünk is, de örömmel mondhatom, hogy nincs. Alapból, ha nem heti két mérkőzésünk lenne, akkor a bajnoki követő napot szünnapként odaadtam volna a játékosoknak, így viszont hétfőn is edzett mindenki, akik játszottak azok regeneráló tréningen vettek részt, akik kihagyták a bajnokit, azok rendes edzésadagot kaptak. Nem tudom kellene-e ilyenkor, ilyen előzmények közepette ígérgetnem, fogadkoznom, esélyt latolgatnom, vagy elég csak annyit mondanom, hogy igyekszünk majd a legtöbbet kihozni ebből a szituációból.


[poll id="595"]


Előny az adogatónál

A mezőkövesdiek kedvezőbb helyzetből várják a visszavágót, szombaton játszották bajnokijukat, és csak egy játékosukat, a kapus Horváth T.-t vitte fel a felnőtt válogatott.

– Tenisznyelven fogalmazva azt mondom, hogy előny az adogatónál, azaz nálunk van – kezdte Véber György, a kövesdiek vezetőedzője. – Nem mossuk össze a Ligakupát az NB I-es bajnoksággal, ennek következtében nem foglalkozunk a kecskemétiektől elszenvedett szombat esti fiaskóval. Személy szerint abból indulok ki, hogy mindenképpen gólt kell szereznünk Diósgyőrben, s ha ez megtörténik, akkor már nagy katasztrófa nem érhet minket. Ugyanis a védelmünket képesek leszünk úgy megszervezni, hogy háromszor semmiképpen ne kerüljön a hálónkba a labda. A sansz nálunk van, de számunkra felér egy figyelmeztetéssel a diósgyőri mester, Sivic Tomislav mezőkövesdi kijelentése, mely szerint lesz még egy visszavágó.

A trénernek szóba hoztuk csapata támadósorának gólképtelenségét. Ugyanis a DVTK elleni odavágón mindhárom góljukat védő szerezte, a Kecskemét ellen pedig betliztek az elől játszók.

– A diósgyőriekkel szemben rendben volt az előrejátékunk, az NB I-es meccsen azonban el sem jutott hozzájuk a labda – folytatta Véber György. – Ez azért történhetett meg, mert a középpályásaink azt sem tudták, hol vannak, a két csapatrész pedig csak együtt muzsikálhat, a különálló élet bukást hoz. Ha az ezeken a posztokon játszók képesek lesznek kapcsolatot teremteni, egymás között harmóniát kialakítani, nem féltem őket.

A kövesdieknél Szalai V. besárgult, nem szerepelhet, helyére Gévay kerül. Szombaton este Vermes rúgást kapott a bokájára, ezért ugyancsak kihagyja a keddi visszavágót.

Ligakupa nyolcaddöntő visszavágók, kedd

13.30: Puskás Akadémia FC – Vasas FC (0-2)

13.30: Kaposvári RFC – Videoton FC (0-3)

14.00: MVM-Paks – Pécsi MFC-Matias (1-1)

16.00: Lombard Pápa TFC – Kecskeméti TE-PM (5-1)

16.30: Szolnoki MÁV – Szigetszentmiklósi TK-Erima (0-0)

17.00: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry FC (1-3)

17.00: Debreceni VSC-Teva – Győri ETO FC (1-2)

18.00: Ferencvárosi TC – Szombathelyi Haladás (0-0)


Zárójelben az első meccseken elért eredmények szerepelnek.

A várható kezdőcsapatok

Diósgyőri VTK: Rados – Vági, Debreceni, Vadász, Husic – Abdouraman – Gosztonyi, Nikházi, Barczi – Grumic, Batioja.


Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai – Búrány, Gévay, Hegedűs D., Fótyik – Kiss M., Takács P., Dobos, Harsányi – Balajti, Menougong.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!