Sport

2014.02.16. 19:55

Farkas István emléktorna Mezőkövesden - A hokisoroktól a versenyhelyzetig

Mezőkövesd - Egykori világválogatott focista is tiszteletét tette a mezőkövesdi emléktornán.

Mezőkövesd - Egykori világválogatott focista is tiszteletét tette a mezőkövesdi emléktornán. Eszményi idő, tavaszias ,,hőség" és napsütés fogadta a mezőkövesdi Farkas István emléktornán pályára lépett csapatokat.

- A névadó a barátom volt, sokat segített klubunknak, vagy tíz évig dolgoztunk együtt a helyi labdarúgásért - közölte a pálya szélén Tállai András, a mezőkövesdi futball első embere. - Pista biztosan nagyon örülne, ha láthatná, hol tartunk, hová jutottunk, milyen álmokat valósítottunk meg.

Az irodában ezután arra kerestük a választ, hogy miért nem 2x45 perces mérkőzéseket játszanak a csapatok.

- Azért csökkentettük a műsoridőt 2x35 percre, mert nem akartunk egész napos tornán rendezni, továbbá a foci nem jégkorong, itt nincs mindenkinek három, vagy akár négy sora - mondta Hagyacki József, a mezőkövesdiek ügyvezető igazgatója. - A négy meccs így gyorsabban pörgött, változatosabb volt a program, amely sikert aratott. Nagyon sokan kíváncsiskodtak, mi pedig, mint vendéglátók, igyekeztünk kitenni magunkért.

A versenyről

- Nyilvánvaló, hogy engem is jobb teljesítményre ösztönöz az, ha tudom, hogy mögöttem bevetésre készen állnak a saját riválisaim - mondta a kövesdi középpályás Takács Péter, majd hozzátette: - A verseny számomra nem újdonság, hiszen Diósgyőrött is ebben a cipőben voltam.

Barátok hívták

- Barátok hívtak, barátok közé jöttem. Aztán bejutottunk a döntőbe, mi kell még? - mondta az Észak-Magyarországnak Détári Lajos volt sokszoros magyar és egykori világválogatott játékos, a Felsőtárkány SC vezetőedzője.

A Mezőkövesd Zsóry FC legközelebb szerdán 13 órától hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacus gárdájával méri össze tudását.

További részletek az eszak.hu-n és a hétfő Észak-Magyarországban.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Farkas István műfüves emléktorna, Mezőkövesd


Felsőtárkány SC - Putnok FC 1-0 (0-0)

200 néző. V.: Kassai Á.

G.: Montvai.


Mezőkövesd Zsóry FC - Kisvárda SE 3-0 (2-0)

300 néző. V.: Tóth I T.

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V. , Gévay (Vermes), Fótyik - Velicky, Takács P. (Kiss M.), Bognár I., Melczer (Balajti) - Rajczi, Harsányi. Vezetőedző: Véber György.

Kisvárda: Nacsa - Bognár Zs., Hegedűs T., Boussy (Kornutyak), Fodor - Venczel (Popovics), Nagy B., Irhás (Brankovics), Üveges - Pavlov, Miskolczi. Vezetőedző: Révész Attila.

G.: Bognár I. (2), Fótyik.


A 3. helyért: Putnok FC - Kisvárda SE 4-2 (1-1)

200 néző. V.: Jakkel.

G.: Szabó Á., Borbély, Varga M. (11-esből), Mirosjavic (11-esből), ill. Popovics (2).


Az 1. helyért: Mezőkövesd Zsóry FC - Felsőtárkány SC 2-0 (1-0)

400 néző. V.: Kujbus.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai - Búrány, Vermes (Menyhért), Szilvási, Gévay - Sigér (Melczer), Kiss M. (Olasz D.), Farkas B., Dobos, Bogdány - Menougong. Vezetőedző: Véber György.

G.: Bogdány, Menougong.


Különdíjak

  • Gólkirály: Bognár István (Mezőkövesd Zsóry FC) 2 góllal.
  • Legjobb kapus: Illyés Dániel (Felsőtárkány).
  • Legjobb védő: Rubint Richárd (Putnok).
  • Legjobb mezőnyjátékos: Irhás Ignác (Kisvárda).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!