Sport

2014.01.01. 12:11

Miskolci Jegesmedvék: Újévi rangadó a Dunaújváros ellen

Miskolc - Kicsit szokatlan időpontban, az új év első napján játssza következő mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata a Dunaújváros ellen hazai pályán. Erről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.

Miskolc - Kicsit szokatlan időpontban, az új év első napján játssza következő mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata a Dunaújváros ellen hazai pályán. Erről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.

- Volt már valaha mérkőzésed január elsején?

Bob Dever: - Hadd gondolkodjam egy kicsit, de nem emlékszem ilyenre. Ez nekem is újdonság lesz.

- Az új év első napja jó vagy nem mérkőzést játszani?

Bob Dever: - Nincs jelentősége. Profi sportolók számára ez is csak a következő munkanap lesz. Teljesen mindegy, hogy karácsonykor vagy szilveszterkor kell játszani, mindenkinek ez a munkája, ezt a feladatot kell megoldani. Ez inkább a szurkolóknak lehet különleges.

- Mire számítasz a Dunaújváros elleni meccsen?

Bob Dever: - Nehéz menet lesz, az biztos. Néztem hétfőn a Fradi elleni mérkőzésüket, ahol ők is legyőzték a zöld-fehéreket, akárcsak mi egy nappal korábban. Sokkal jobban játszottak, mint a Winter Classic-on ellenünk, igaz, mi is jobb teljesítményt nyújtottunk vasárnap. Úgy érzem, november vége óta a csapat egyre inkább megvalósítja az elképzeléseimet, azt az egyszerű, de jó hatékonyságú játékot nyújtjuk, amely igazodik a játékoskerethez. Akkor vagyunk igazán eredményesek, ha csapatként küzdünk, amelyben minden egyes fogaskeréknek meg van a maga szerepe, funkciója. Ha egyénieskedünk, fegyelmezetlenek vagyunk, akkor borul minden. Ezt kell tehát folytatnunk a Dunaújváros ellen, a saját játékunkat kell rájuk erőltetnünk, amellyel vertük már meg őket hazai pályán és idegenben is. Sérültünk, eltiltottunk nincs, így teljes csapattal tudunk kiállni.

Forrás: Miskolci Jegesmedvék

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!