Sport

2013.12.08. 17:20

MTK vs. DVTK - Hóbele(vanc) szezonzáró

A labdarúgó NB I 17. fordulójában döntetlennel búcsúzott az 2013-as évtől a DVTK csapata.

A labdarúgó NB I 17. fordulójában döntetlennel búcsúzott az 2013-as évtől a DVTK csapata.A szezon utolsó fordulójában MTK – DVTK párharcot rendeztek az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban. Ez az összecsapás különböző okok, célok miatt fontos volt mindkét együttes számára, és igazán jó eredménynek csak a győzelem számított volna mind az MTK, mind a DVTK részéről. A hazaiaknak azért kellett volna a 3 pont, mert ezzel a tabella téli befagyása előtt elkerülhettek volna a kiesőhelyről, a vendégeknek pedig azért, mert egy győzelemmel biztosak lehettek volna abban, hogy bebetonozzák magukat a dobogó harmadik fokára, a tavaszi folytatásig. Hogy melyik csapat szakvezetője mit tervezett erre az összecsapásra, fél órával a kezdés előtt lényegtelenné vált, ugyanis elkezdett esni a hó, és az ebből adódó új körülmények miatt újratervezést kellett végrehajtani. Az MTK-nál nem csak ezért, hanem a kezdőcsapatba nevezett, de a bemelegítésnél apró sérülést szenvedett Csiki kiválása miatt is, aki helyett Horváth Zs. lett a beugró. A havas pályát a kezdés előtt nem sokkal, a 16-os vonalánál seprű segítségével láthatóvá tették, de nem mindenki számára. Ugyanis hiába akart bejutni több száz vendég drukker a stadionba, a jegyváltás a kötelező regisztráció miatt lassan haladt, a két pénztárban 1 óra alatt kb. 120 jegyet tudtak a kötelező adatokkal rögzíteni, kinyomtatni és kiadni, így több mint 100 olyan piros-fehér drukker volt, akik számára a teljes árú jegy megváltása ellenére csak a második félidőben kezdődött el a meccs, mert csak a szünetben jutottak fel a lelátóra.

Hogy miről maradtak le? A pályán történteket illetően egy kis csúszkálásról, a játéktérrel való ismerkedésről, ami egy fél félidőn át tartott, néhány lövési kísérletről, amelyek közül egyet, egyet a hazai és a vendég kapus is lábbal hárított. Vagyis nem sok mindenről. Mivel a kezdésre elállt a havazás, így a hóesés legalább nem zavarta a játékosokat, a pálya, a havon megcsúszó, felgyorsultó labda, az irányváltások nehézsége viszont igen. A kezdeményezőbb az első félidőben a DVTK volt, valamivel több lövésük volt a fekete mezes vendégeknek abban a játékrészben, amelyben igazi ziccert egyik együttesnek sem sikerült kialakítania.

Fordulás után

A második játékrészt már 4-500 fős diósgyőri szurkolótábor támogatása közepette kezdhette a vendégcsapat, de sok öröm nem érte a piros-fehér drukkereket az elején. Ugyanis az MTK pár perc alatt kétgólos előnyre tett szert. A kék-fehérek első góljához a szerencse is kellett, a másodikhoz, meg a diósgyőri védelem érthetetlen zavara, egy rögzített szituáció, egy szöglet után. De mielőtt még bári is temetni kezdhette volna a DVTK-t, Bacsa villant egyet, és remek labdaátvétele, helyzetfelismerő képessége és jó megoldása végén betalált, így szépített a Diósgyőr. A három gól alaposan megszínezte a hófehérben induló, de szürkécskébe húzó meccset, és így egy érdekes, izgalmas csata kezdett kibontakozni. A kezdeményezőszerep a hátrányban lévő együttesé volt, mentek előre Kosticék, küzdöttek, hajtottak az egyenlítésért, aminek a hajárban meg is lett az eredménye. Igaz, ehhez a találathoz kellett az MTK kapusa is, aki tulajdonképpen bevédte Nikházi lövését, de ezzel a góllal tulajdonképpen kompenzálódott az MTK-nak az 50. percben látott „malaca”. A 2-2-es állás után is a DVTK-nál volt többet a labda, azon voltak Bacsáék, hogy még egyet valahogy bepasszírozzanak, de ez nem sikerült, maradt a döntetlen. Ami egyik csapat sem igazán jó, de nem is rossz.



JEGYZŐKÖNYV

MTK Budapest – Diósgyőri VTK

2-2 (0-0)

Budapest, 1200 néző. V.: Bognár T. (Kispál, Becséri).


MTK Budapest: Hegedűs L. (4) – Baki (6), Vukmir (6), Kálnoki Kis (6), Fejes (5) – Poór (5) – Vass (6), Pölöskei (4), Kanta J. (6), Horváth Zs. (6) – Eppel (4). Vezetőedző: Garami József.

Diósgyőri VTK: Rajic (6) – Vági (5), Vadász (6), Kádár (6), Gohér (6) – Abdouraman (5) – Nikházi (6), Kostic (6), Barczi (5) – Futács (5), Bacsa (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Horváth Zs. helyett Bese (-) a 69., Abdouraman helyett Gosztonyi (-) a 75., Futács helyett Batioja (-) a 75., Vass helyett Hajdú Á. (-) a 80. percben.

Sárga lap: Abdouraman a 38., Poór az 51., Vági a 87., Gohér a 87. percben.

Gólszerző: Kanta J. (1-0) az 50., Horváth Zs. (2-0) az 53., Bacsa (2-1) az 55., Nikházi (2-2) a 81. percben.


Garami József: – A várakozásoknak megfelelően igyekezett mindkét csapat, annak érdekében, hogy nyerjen. Nekünk ez a második olyan meccsünk volt, hogy 2-0-ra vezetünk és elment a jó. A DVTK ellen nem könnyű nyerni, de ma minden játékosom jelesre vizsgázott igyekezetből. Hibák azért előfordultak most is, de mindenki megtett mindent azért, hogy győzzünk, mégsem sikerült.

Sivic Tomislav: – Két különböző félidő volt ma, az elsőben ezzel a talajjal is küzdött mindenki, de látszott, hogy fontos lenne a győzelem mindkét csapat számára. A második játékrészben kaptunk két gólt, hiba után, persze kapott gólt mindig hiba előz meg, ezért érdekes a foci. Pozitív, hogy 0-2 után vissza tudunk jönni, utána jól játszottunk. Ha összeszámolunk mindent, akkor igazságos az eredmény. Nehéz sorozatban voltunk, csoda, hogy kibírtuk. Szerettünk volna nyerni, de 0-2 után az 1 pont nem rossz dolog. Az MTK-nak kívánom, hogy maradjon bent, saját csapatomnak gratulálok az őszi produkcióhoz, és ezúton kívánok kellemes ünnepeket mindenkinek.


A gólok története

50. perc: A jobb oldalról Baki ívelte keresztbe a labdát Horváth Zs.-nek, aki a 16-oson belül lövést készített elő Kanta J.-nek. A középpályás elé ugyan oda érkezett Vadász és Vági, ám a Kanta J. által 12 méterről ellőt labda utóbbi játékos lábán megperdült, felpattant, és a kapujából kint álló Rajic fölött a léc alá hullott, 1-0.

53. perc: Kanta J. baloldali szögletét Kálnoki Kis fejelte vissza jobbról, a kapu előtt keresztbe, a labda Horváth Zs.-hez került, aki a kapufával szemben, 6 méterről passzolt a jobb alsó sarokba, 2-0.

55. perc: Abdouraman előre ívelését Bacsa vette le a 16-oson belül, két védő között, majd kapura fordult, és pár lépés után, 8 méterről, jobbról, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1.

81. perc: Gohér előre vágta a labdát, amelyet Kostic próbált megjátszani, ám egy védőről jobbra, Nikházi elé került a játékszer. A középpályás tett néhány lépést, majd éles szögből nem beadást, hanem lövést választott, a kapu rövid oldalára tartó labdába Hegedűs L. olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az róla a gólvonal mögé vágódott, 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!