Sport

2013.10.13. 22:18

Túlóra és kiállításdömping

Miskolc - Vasárnap este az Érsekújvár volt a Macik ellenfele a jégkorong Mol Ligában.

Miskolc - Vasárnap este az Érsekújvár volt a Macik ellenfele a jégkorong Mol Ligában.A két csapat korábbi, szeptember 8-i, miskolci összecsapása csak hosszabbításban dőlt el, mégpedig Hajós találatával a népkertiek javára (4-3), vagyis szoros meccsre volt kilátás. A kezdés előtt hat pont választotta el a feleket, ennyivel álltak jobban Stefankáék (26), így a ,,zárkózás" volt a cél a sárga-feketék (20) számára. A vendég zöld-fehér-feketék egyből tesztelték Gyenest, aki állta a sarat, aztán Faith tévesztette el húsz centivel a jobb alsó sarkot. Egy visszatett korongnál Hajós volt helyzetben, de az Érsekújvár hálóőre figyelt, akit Kowalczyk igyekezett megvédeni a miskolci támadótól. Az 5. percben Miskolczi került szembe a látogatók ketrecével, lőtt is, de Sucharda éppen a megfelelő ütemben blokkolt. Nem sokkal ezután Hajós és Boyle ügyesen játszott össze, de gól nem lett az akcióból. Dubek is közel járt a találathoz, de Krajcovic ki tudta spárgázni az érkező korongot. A már emberelőnyben lévő Macik azonban pillanatokon belül megszerezték a vezetést, miután Metcalfe asszisztja után Knox küldte a pakkot a szlovákiai gárda kapujába (1-0). Már kanyarodott volna az óra az első harmad utolsó öt percére, amikor Korytko bukkant fel Gyenes előtt és nem hibázott (1-1). A 17. percben innen is, onnan is ketten-ketten mentek a büntetőpadra (Tóth A. testreütésért, míg Láda, Hrudik és Podstavek durva játék miatt), a felvonás végét a Jegesmedvék emberelőnyben zárták, mert Korytko gáncsolás miatt volt kényszerpihenőn.

Kezdeményezés

A második harmad első perceiben nem voltak nagy helyzetek, 23:30-nál Gyenes viszont éppen a legjobbkor tette fel a lepkéskesztyűt. Az eset után harmincegy másodperc telt el, amikor ismét az érsekújváriaké volt a játékszer a hazai harmadban és Podstavek jól felismerte az előtte adódó lehetőséget, a hosszú sarokba bombázott (1-2). A Maciktól Miskolczi és Ritó próbálkozott, a közönség pedig nagyot sóhajtott, miután nem született gól a jelenet végén. A játékrész felénél Láda kezében, ütőjében volt az egyenlítés, de benne is maradt. A 31. percben Gyenes, valamint Podstavek terült el a jégen egy vendégtámadás során, szerencsére egyik fiúnak sem lett baja. Zajac kiállítása miatt hátrányban volt a vendégegyüttes, mikor Tóth A. találta meg a rést és egalizálta az állást (2-2). A felpörgött Jegesmedvéktől a korábban szépen osztogató Faith vette kezébe a kezdeményezést és fejezett be látványosan egy tettszetős akciót (3-2). A házigazdák kivédekeztek egy hátrányt, de hiába, mert egy ,,potya" jött, az elkövetője Korytko volt (3-3).

Hiányosságok

A harmadik felvonást áthúzódó emberhátránnyal kezdte az Érsekújvár, s már majdnem kivédekezték, de egy kavarodás után Krajcovic mögé került a játékszer, amit Metcalfe húsz centiről bepofozott a látogatók kapujába (4-3). Nem sokáig ülhettek a vezetésen a miskolciak, mert a 43. percben Caladi ,,behúzta" csapatának is a negyedik gólt (4-4). A védekezés hiányosságaira rövid időn belül újfent rátapintottak a vendégek, amikor egy kapu mögött visszajátszott korongot Dubec küldött Gyenes mögé (4-5). A 48. percben kisebb bunyó bontakozott ki a jégen, addig állt a játék, amíg a bírók pontosan el nem mondták a zsűrinek és a csapatkapitányoknak a döntéseiket. Az 53. percben Metcalfe látta meg jól a tőle jobbra álló Faithot, akinek közelről házi feladat volt a korongot az érsekújvári kapuba ütni (5-5). Mindkét csapat nagyon akarta a sikert, a rendes játékidőben, aminek még az is krónikája volt, hogy Knox kegyetlenül a palánkra taszította Hrudikot - ami után az öltözőbe vonultak a vendégek, 52 másodperc volt még hátra a meccsből... A vendégek kisvártatva visszajöttek, nem voltak eseménytelenek a hátralévő pillanatok sem, ám következhetett a hosszabbítás. Sucharda kezdeményezett egy bokszot Knox-szal, ez már nem a hokiról szólt, az érsekújvári pad mögött biztonsági őrök csitították a szurkolók egy részét. Kettős emberelőny is jutott a Maciknak, annyi büntetés közepette és Dubek csak kapott egy jó passzt és eldöntötte a csatát.

Hétfőn újabb mérkőzés vár Ládáékra, akik 18.30-tól a Ferencváros vendégei lesznek.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - HC Nové Zámky

6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 1-0) - hosszabbítás után

Miskolc, Népkerti jégcsarnok, 800 néző. V.: Gangel, Haszonits, Székely, Sipos.


Miskolci Jegesmedvék: Gyenes - Boyle, Láda B., Popovics, Ritó, Miskolczi - Hegyi, Vojtkó, Hajós (1), Tóth A. 1 (1), Dubek 1 - DeBruyn (3), Budai, Knox 1 (1), Metcalfe 1 (2), Faith 2 (1) - Orosz, Szilágyi, Rafaj, Roczanov, Duschek (k). Megbízott vezetőedző: Mayer Péter.

HC Nové Zámky: Krajcovic - Kowalczyk (1), Siska, Podstavek 1 (1), Dubec 1, Frolik - Sucharda, Hrudik, M. Stefanka, Weissmann, Caladi 1 -Zajac, Pavesic (1), Púchovsky (1), Korytko 2, O. Stefanka (1) - Uhnák, Ruzicka, Vaczlav (k). Vezetőedző: Ladislav Lubina.


Kiállítások: 19 perc + 10 perc fegyelmi (Boyle, Knox) + végleges fegyelmi (Láda), illetve 39 perc + 10 perc fegyelmi (Zajac, Uhnák, Pavesic) + végleges fegyelmi (Korytko) + végleges kiállítás (Sucharda).


Mayer Péter: - Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A mérkőzés során annyi mindenen mentünk át, hogy megérdemeltük a két pontot. A játékon kívül történtek a hoki megcsúfolása volt.

Sucharda Ferenc elnök: - Szégyen ami ma itt történt. A bírók szégyelljék magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!