Sport

2013.10.18. 08:22

Sikereket és nagyobb részvételt remél

Vadász Viktor játszott a Paks jelenlegi edzőjével, Horváth Ferenccel – az édesapja is.

Vadász Viktor játszott a Paks jelenlegi edzőjével, Horváth Ferenccel – az édesapja is.A DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatának védője Székesfehérváron született, itt is kezdett megismerkedni a focival, 1990-ben. Választása nemigen lehetett, miután édesapja, Vadász Imre is futballozott, aki pályafutása során 382 NB I-es összecsapáson lépett pályára – ennek döntő részét a Videotonnál tudta le.

– Apu állandóan vitt edzésre, ami számomra nem lett volna kötelező, de nekem nagyon tetszett – gondolt vissza a kezdetekre Vadász Viktor, aki a 2001 és 2003 közötti időszakot leszámítva (amikor is az MTK-nál volt) a Fejér megyeieknél rúgta a lasztit és lépegetett előre a szamárlétrán. Ott viszont nem futotta be azt a karriert, amit előzetesen remélt, hiszen három szezonban összesen öt élvonalbeli mérkőzésen jutott szóhoz, aztán pedig csak a Videoton II-ben kapott lehetőséget... – Tizennyolc évesen kerültem be a Vidi felnőtt keretébe, úgy érzem, túl sok időt vettek el tőlem... Kereshetem az okokat másban, magamban, hogy mi lett volna, ha még jobban edzzek, többet dolgozom, a lényeg, hogy így alakult.

Barcikai bizalom

A fehérváriaknál előállt helyzet persze nem volt ideális a védő számára, hiszen az akkor NB III-as ,,kettes" számú együttesben húzott mezt hétről-hétre.

– Még fél évem volt hátra a szerződésből, de mindenképpen el akartam jönni – elevenítette fel az akkor történteket Vadász Viktor. – Jártam próbajátékon a Kaposvölgyénél, ahol a körülmények nem voltak megfelelőek, majd tudomásomra jutott, hogy a Videoton és a Kazincbarcika között létezik egy megállapodás. Megkerestem Kádár Zsoltot, az NB II-es KBSC akkori ügyvezetőjét, aki szívesen látott. Szinte az utolsó pillanatokban estem be hozzájuk, nagyon köszönöm Zsoltnak a bizalmat, a lehetőséget. Végig tudtam játszani akkor a tavaszt, kicsit vissza kellett tornáznom magam, ami, úgy érzem, igazából 2010 őszén sikerült.

A pletykák szerint Vadász Viktor teljesítménye ekkor tetszett meg a diósgyőri stábnak, s szorgalmazták a bekk átigazolását 2011 elején.

– Én a kulisszák mögé nem láttam, hogy mi, miként történt, de az biztos, hogy László János, a barcikaiak tulajdonosa él-hal a DVTK-ért, s jeleztem neki: ha lesz lehetőségem rá, szeretnék feljebb lépni. Támogatott, elengedett Miskolcra – folytatta Vadász Viktor. – Igaz, NB II-es csapattól érkeztem NB II-eshez, de éreztem, láttam, hogy Benczés Miklós irányításával visszajuthat a Diósgyőr az élvonalba, mert minden téren egy jó társaság jött össze.

Többen mögötte

A hátvéd ekkor három évre írt alá a piros-fehérekhez, ám 2011 októberében kontraktust hosszabbított, 2014. június 30-ig. Különböző vélemények szerint amióta Diósgyőrben játszik, voltak jobb és rosszabb periódusai Vadász Viktornak és ahogyan a nyáron riválisok is érkeztek a posztjára, úgy nézett ki, nem biztos, hogy sokszor tagja lesz a kezdőcsapatnak. Aztán mostanában ki sem lehet onnan robbantani...

– Nem az a típusú labdarúgó vagyok, aki az első kudarcnál feladja – árulta el a 27 éves játékos. – Próbálom csinálni a saját dolgom, követni az edzői utasításokat, tartani a formát, a sport azért nagyszerű dolog, mert megkapod az esélyt arra, hogy felállj. Most jól megy, nekem is, a csapatnak is, a mesternek nincs oka igazából a változtatásra, de ez bármikor bekövetkezhet, sérülés, lapok vagy formahanyatlás miatt. Többen állnak mögöttem, Alves, Hanek Misi, Debreceni Andris is kopogtat, mindez plusz teher, de el kell tudni viselni és ennek megfelelően kell játszani.


[poll id="529"]


A kiváló szériával kapcsolatban a védő így fogalmazott:

– Az első három fordulóban nem jöttek az eredmények, majd a Debrecenben kapott pofon mindenkit felrázott – nyilatkozta Vadász Viktor. – A stáb rettentő keményen dolgozik mind egyénileg a játékosokkal, mind pedig csapatszinten, legyen az erőnlét, taktika vagy technika. Hogy mi lehet a vége, nem tudom, de az biztos, hogy túl messzire nem szabad tekingetnünk... A Videotonnal van 2006-ból Magyar Kupa-győzelmem, bajnoki bronzérmem, 2008-ból pedig Ligakupa-arany, de ezekhez, fiatalon, nem tettem hozzá túl sokat. Diósgyőrben szeretnék hasonlókat átélni, de úgy, hogy aktív részese vagyok.

A szombati, paksi mérkőzésről ezeket jelentette ki a hátvéd:

– A hazaiak edzője, Horváth Ferenc anno édesapámnak is volt csapattársa a Videotonban és nekem is. Mára kiforrott edző lett belőle, de ismertségünk ellenére el akarjuk hozni tőlük a három pontot.

ÉM-MI


Várat még a gól

Idáig 54 NB I-es meccs szerepel Vadász Viktor neve mellett (ebből 49 diósgyőri színekben), ám gólt egyelőre nem jegyzett a legmagasabb osztályban:

– Ez is motivál a pályán, de nekem nem ez az elsődleges feladatom, hanem az, hogy lehetőleg a mi kapunkat óvjam, óvjuk meg a góltól. A csapatban meg vannak a megfelelő emberek arra, hogy találatok elérésében jeleskedjenek – fűzte hozzá Vadász Viktor.


A legnagyobb kritikus

Már írtuk, hogy Vadász Viktornak ki az édesapja. Vadász Imre tagja volt a Videoton UEFA Kupa-döntős gárdájának az 1984/1985-ös szezonban.

– Kitűzhetném célként, hogy mi is jussunk el egy európai kupadöntőbe, mint apuék, de nem hiszem, hogy reális lenne, az inkább, hogy végezzünk Európa Liga-selejtezőt érő helyen a bajnokságban – mondta Vadász Viktor. – Egyébként ő a legnagyobb kritikusom, ha jót lát tőlem a pályán, ha rosszat, egyaránt megosztja velem. Az esetek kilencven százalékában szoktunk telefonon beszélni az adott mérkőzés előtt, az alapvető dolgokra mindig felhívja a figyelmemet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!