Sport

2013.10.07. 09:16

Parázs hajrában nyert az MKC

Mezőkövesd - Megszerezte első győzelmét a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Megszerezte első győzelmét a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.Az NB I-es bajnokság 7. fordulójának keretében szombaton este csapott össze a két újonc együttes. A kövesdiek a találkozó elején naggyá tették a vendégek kapusát, akinek hálóját csak a 6. percben vették be először. Lorger kollégája, a kövesdi Kiss O. is remekelt, három labdát is megfogott. A 12. percben még csak 3-3 volt az eredmény, bár ennek a hazaiak örültek inkább, hiszen ebben az időszakban két játékosukat is kiállították a helyenként aprólékosan szigorú játékvezetők. A vendégek gólzsákját (az összecsapás végére kilenc találatig jutott) Motát néhányszor Szepesi követte árnyékként és vonta ki a játékból.

Magabiztosan

Ezután a 17-33. percek között folyamatosan 3-4 góllal vezettek a matyóvárosiak: ekkor Dobó, Grünfelder, Szepesi, Trivkovic és Szűcs vitte a csapatot. Ekkor semmilyen jel nem utalt arra, hogy felkel a padlóról a vendégcsapat, de ez történt. A 41. percben az átlövésekből sorra betaláló győriek 15-15-re alakították az állást. A fáradtság jelei mutatkoztak a hazaiakon, akik talán az időkéréssel is elkéstek. Az 52. percben 20-22-nél úgy tűnt, hogy a SZESE csapata elviszi a két pontot, de a kapuban Kiss O. mindent hárított – még büntetőt is védett – és ez szárnyakat adott az MKC-nek. A hajrában hol döntetlent, hol hazai előnyt mutatott a tábla, majd a mezőkövesdiek emberelőnyben összekaparták győztes találatukat, bár a találkozóból hátralévő szűk egy percben is bőven akadt izgalom, aztán kezdődött az ünneplés.

Várhatóan...

Az MKC először kóstolta meg a győzelem „ízét", a nyeretlenség terhe innentől kezdve már nem nyomja a társaságot, ennek következtében várhatóan felszabadultabban küzdenek és egyenletesebben játszanak majd. A találkozó után a mindent tudó statisztikusok elmondták, hogy a kövesdi gárda ebben az esztendőben – az NB I/B-s, az NB I-es és a Magyar Kupa találkozókat számítva – hazai környezetben csak a kontinens élcsapatától, a Veszprémtől kaptak ki – a folytatásra ebből is erőt meríthetnek.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – ETO-SZESE Győr 25-24 (12-8)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Bacs, Bán.MKC: Kiss O. – Benis (-), Dukic (1), Grünfelder (3), Trivkovic (6), Dobó (7), Szepesi (2). Csere: Kovács J. (kapus), Sipos (kapus), Gyuris (-), Szűcs (6), Fekete L. (-), Molnár F. (-), Bán (-), Nyitrai (-), Kovács P. (-). Edző: Avar György.

SZESE Győr: Lorger – Terenyi (3), Németh (3), Hernandez (-), Rosta M. (-), Rivnyák (-), Halász (3). Csere: Vitéz (-), Gubó (-), Mota (9), Kalmár (1), Somogyi (-), Tánczos (-), Gál (3), Gebhardt (2), Tóth E. (-). Edző: Magi Serra.Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.


Avar György: – Végre megvan az első győzelmünk, amelyet annyira vártunk már. A második félidőben hullámvölgybe kerültünk és így visszajött a mérkőzésbe a Győr. Végül parázs hajrában diadalmaskodtunk és szereztünk értékes 2 pontot.

Magi Serra: – Nagyon sajnálom, hogy a hajrában elveszítettük ezt a küzdelmes, változatos, fordulatokban gazdag és kemény meccset. Amelyben benne volt, hogy pontot, vagy pontokat szerzünk, de az utolsó pillanatokban a szerencse a hazaiak mellé állt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!