Sport

2013.10.12. 10:23

MKC: Huszonegy gólos különbséggel maradtak alul

A férfi kézilabda NB I 8. fordulójában pénteken este nagyon kikapott a Kövesd.

A férfi kézilabda NB I 8. fordulójában pénteken este nagyon kikapott a Kövesd.A gólerős Zdolik, a beálló Kemény és a jobbátlövő Grigoriev nem tudott pályára lépni a balatonfüredi csapatban, és az elején mintha ennek hiányát érezte volna a pályaválasztó. A BKSE technikai hibáival és mezőkövesdi góllal indult a találkozó. Nagyon kevés találat született a meccs elején, a 10. percben még csak 3-1-re, majd a 15. percben pedig 6-2-re vezetett a hazai alakulat. Ekkor még kevesen gondolták volna, hogy a 27. percig nem is esik több vendéggól. A Füred szép lassan elhúzott ellenfelétől: a 27. minutában a harmadik mezőkövesdi gólnál a balatoniak neve mellett már a tizenötös szám szerepelt. A félidő egyik legszebb jelenete az utolsó percben játszódott le, amikor az emberhátrányban lévő BKSE vezette a támadást és a mindössze 16 esztendős Győri Mátyás kínai figurából szerezte meg a fürediek 17. találatát.

A második játékrész is mezőkövesdi góllal indult, ezután öt percig nem sok gól esett (35. perc:18-7). Ekkor megrázták magukat a hazaiak és öt perc alatt 15 gólosra hizlalták az előnyüket (40. perc: 24-9). A magabiztos vezetés kicsit elkényelmesítette a füredieket, és a vendégek három góllal – többek között Kiss Olivér kapus találatával jelezték, számolni kell még velük (42. perc: 24-12). Sótonyi László ki is kérte az idejét (az egyetlent ezen a mérkőzésen) és a hazaiak egy Faluvégi bombával jöttek vissza a játékba. Az 50. percben már 29-14-re állt a bajnoki, és gyakorlatilag ettől kezdve minden vendég gólra kettővel válaszoltak a hazaiak. A hajrá 32-16-ról indult, az 59. percben pedig már húsz volt közte: 37-17. Mivel a hazai csapat az elejétől a végéig fegyelmezetten játszott, teljesen megérdemelten nyer, mert szinte nem is volt, olyan, aki hibázott volna ezen az összecsapáson.

Jegyzőkönyv

Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC 39-18 (17-5)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Tomecskó-Hunyady, Unyatinszki.

Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – Tombor (1/1), Lelkes (3), Juhász (3), Kovács Gy. (1), Szöllősi (4), PÁSZTOR (8). Csere: Komendánt (kapus), BÁNHIDI (4), FALUVÉGI (4), Bóka (3), Nagy D. (4), Németh (1), Gerdán (-), Kis (-), Győri (3). Edző: Sótonyi László.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Benis (2), Trivkovic (2), Djukic (2), Dobó (1), Szűcs (1), Molnár (2/2). Csere: Kiss (kapus, 1), Sipos (kapus), Fekete (-), SZEPESI (3), Grünfelder (3), Kovács P. (-), Gyuris (-), Bán (1). Edző: Avar György.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.


Sótonyi László: – Jó mérkőzést csináltunk: végig koncentráltan kézilabdáztunk. Bízom benne, hogy ezt a lendületet tovább tudjuk vinni a következő mérkőzésekre is.

Avar György: – Szégyelljük magunkat!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!