Sport

2013.10.30. 12:18

Férfi vízilabda Világliga - 328 jegyet dobnak piacra

Miskolc - Csütörtöktől vásárolhatnak bilétát az érdeklődők a magyar-görög Világliga meccsre.

Miskolc - Csütörtöktől vásárolhatnak bilétát az érdeklődők a magyar-görög Világliga meccsre.Lapunk október 17-én elsőként számolt be arról, hogy Miskolcon, a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában rendezik meg a Magyarország – Görögország férfi vízilabda Világliga összecsapást. Akkor megkerestük a honi szövetséget, melynek kommunikációs vezetője, Hesz Máté megerősítette a hírt, viszont azt nem tudta megmondani, hogy a nemzetközi szervezet által hivatalosan kiírt napon, vagy esetleg egy nappal korábban (vagy később) kerül sor a találkozóra, ugyanis tárgyalásban álltak az egyik televíziós csatornával. Azóta azonban minden tisztázódott, vagyis biztos, hogy a mieink november 12-én, kedden 19 órától fogadják a helléneket a borsodi megyeszékhelyen.

Magas költségekkel

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestük Szász Lászlót, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatóját, akit dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere bízott meg a szervezési feladatok koordinálásával.

– Örülünk, hogy ismét városunkba jön a válogatott – jegyezte meg a sportszakember. – Nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, de az uszoda befogadóképessége korlátolt, így mindössze 328 darab jegyet tudunk értékesíteni. Ezeket csütörtökön 10 órától lehet megvásárolni az uszodában, 2500 forintos egységáron.

Mindez azt is jelenti, hogy a VIP és az egyéb vendégekkel együtt a helyszínen nagyjából ötszázan lehetnek szemtanúi a találkozónak. A férfi együttes legutóbb 2011. februárjában, a Volvo Kupa elnevezésű négyes tornán szerepelt Miskolcon, akkor a medence keleti és nyugati végébe is mobil lelátókat épített egy cég és így 1016 nézővel többen láthatták Birosék három fellépését. Vajon ezen megoldást nem lehetett volna-e újra alkalmazni? – vetettük fel Szász Lászlónak.

– A két esemény között lényeges különbség, hogy a bő két évvel ezelőtti több napig zajlott, most azonban csak egyetlen egy mérkőzésről van szó. 2011-ben napokig tartott összeállítani a mobil lelátókat, amelyhez le kellett engedni a vizet a medencéből. A munkák olyan magas költségekkel jártak volna, miközben leállt volna az intézmény, amelyet most nem tudtunk felvállalni – válaszolta az ügyvezető igazgató.

Előmeccs

A magyar válogatottnak ez lesz az egyetlen 2013-as meccse a sorozatban, amelyben csupán három alakulat alkotja a B csoportot (a horvátok találhatóak még itt). A november 12-i csata előtt sor kerül majd egy előmérkőzésre is, mégpedig a Miskolci VLC és a Nagyvárad felnőtt gárdái között.

ÉM-MI


Sántavy is

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese október 21-et és október 22-t Martfűn töltötte, ahol edzőtáborozáson vettek részt a játékosok. A keretben ott volt a pályafutását úszóként Miskolcon kezdő, majd a Miskolc-Tapolcai Kékhullám SC csapatában pólózó Sántavy Máté (pillanatnyilag ZF-Eger) is. Azt, hogy a görögök ellen kik fognak vízbe szállni, pár nappal a mérkőzés előtt dönti majd el a szövetségi kapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!