Sport

2013.10.29. 08:58

DVTK – FTC: A hazai belépők elkeltek

Miskolc - Minden bizonnyal teltház, közel 10 ezer szurkoló előtt fogadja szombaton a második helyezett Diósgyőri VTK az ötödik helyezett fővárosi gárdát.

Miskolc - Minden bizonnyal teltház, közel 10 ezer szurkoló előtt fogadja szombaton a második helyezett Diósgyőri VTK az ötödik helyezett fővárosi gárdát.A labdarúgó NB I 13. fordulójában szombaton 14 órától rendezik meg a Diósgyőri stadionban a DVTK – FTC meccset. A találkozóra a múlt héttől több hullámban lehetett jegyet váltani. A tavalyi bérletesek után az újonnan bérletet vásárlók következtek, majd azok, akiknek volt a Mezőkövesd elleni bajnokira is jegyük, aztán pedig a megmaradt bilétákért lehetett sorban állni, illetve az interneten beszerezni.

Összeomlott

Ez utóbbi árusítása szombaton 18 órakor kezdődött a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján keresztül, pontosabban csak kezdődött volna, mert a rendszer összeomlott, lefagyott, órákon át nem lehetett belépőt venni, valószínűleg a kiugróan nagy vásárlási szándék miatt. Megkerestük az MLSZ sajtómunkatársát, akitől azt kérdeztük, hogy tudnak-e szolgálni forgalmi adatokkal, tapasztalatokkal ezt alátámasztandó, illetve volt-e már hasonló példa mióta az online jegyértékesítés működik?

Egyelőre rövid választ kaptunk, amelyben türelmet kértek, hogy tájékozódhassanak a terület felelőseinél.

Hétfőn

Az online jegyértékesítés aztán csak beindult szombaton éjszaka, és fogytak is a biléták gyors ütemben. Hétfőn 20 órakor már csak 33 darab állóhelyi jegy várt gazdára a diósgyőri oldalon, míg a megvásárolható vendég biléták száma 322 darab volt ekkor. A diósgyőri klub honlapja hétfő este 22 órakor már arról számolt be, hogy minden belépő elkelt a hazai szektorokba, ennek ellenére akadt olyan szerencsés diósgyőri szurkoló, aki kedden reggel 7 órakor még tudott belépőt vásárolni az online rendszeren keresztül a hazai lelátóra.

9536 néző

– Ha minden jegy gazdára talál, akkor összesen 9536 néző lesz jelen a mérkőzésen, ugyanis ennyi jegyet lehet kiadnunk – mondta Körmöndi Zoltán, a DVTK marketing-kommunikációs vezetője, aki azt is megjegyezte: – Ez a szám biztosan nem bővíthető tovább, mert nincs újabb megnyitható szektor, és mert a szakhatóságok a régi, teljes állóhelyi szektorok befogadóképességét a két évvel ezelőtti, FTC elleni meccshez képest bekövetkezett állagromlás miatt ezúttal 441 főben határozták meg.


[poll id="540"]


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!