Sport

2013.10.27. 18:03

Csak a DVTK győzelem hiányzott

A meccs jó volt, a szurkolás remek volt, az összecsapás igazi rangadó volt – és a Sopron nyert.

A meccs jó volt, a szurkolás remek volt, az összecsapás igazi rangadó volt – és a Sopron nyert.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 7. fordulójában Aluinvent-DVTK – Uniqa Euroleasing Sopron meccset rendeztek szombaton este, a miskolci városi sportcsarnokban. Ez az összecsapás több volt, mint egy sima KEL találkozó, ugyanis a magyar csapatok az egymás elleni eredményeiket tovább viszik magukkal a magyar NB I-be, vagyis a tavaly veretlenül bajnok, az idén egy magyar vereséget már összeszedett Sopron és az idén a hazai riválisok ellen még hibátlan Diósgyőr összecsapása nagy csatát ígért.

A meccs első percei ezt az eredmény alakulása terén nem támasztották alá, mert hullámzó volt a játék (0-2, 7-2, 7-9). Aztán a negyed közepén beállt a meccs. 9-9 után Tetemondova vágott be egy triplát, majd Fegyverneky szerzett szerzett egy faultos kosarat, és ezzel hat ponttal meglépett a Sopron. A játékrész utolsó percét még ettől is nagyobb előny birtokában kezdték a vendégek (13-20), ám az utolsó perc büntetőpárbajából a DVTK jött ki jobban, annak ellenére, hogy a piros-fehérek kettőt is elhibáztak, szemben a soproniak egy rontásával (17-21).

A második negyed elején sokáig nem szerzett pontot a vendég gárda, közel három perc telt el mire betaláltak, de a nagy védekezések közepette a Diósgyőr sem tudott termelni (20-23). A hazai csapat több faulttal játszott és pontatlanabbul dobott, ennek ellenére a 17. percre sikerült egálra feljönnie a kosárszegény negyedben, Dubei büntetőjével (27-27). Csakhogy a játékrész utolsó perceinek flúgos támadójátéka és az ,,elfelejtett” védő lepattanózás miatt a soproniak szereztek előnyt a hosszú szünetre (27-32).

Fordulás után

A térfélcsere után a DVTK nyújtott jobb teljesítményt, a 22. percben Bukovszki triplájával már egyenlő volt az állás (32-32), majd a vezetést is átvették egy rövid időre a hazaiak. 34-34 után Raven két minuta alatt két trojkát is bevágott (40-36), de ezt a hátrányt rövid idő alatt eltüntették, feledtették Fegyvernekyék (40-42). A színvonalas, izgalmas csata 28. percében a DVTK időkérése miatt állt a játék, aztán a végén a játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán a faultok megítélésében, de ez nem zavarta a Dubeit, aki a dudaszó pillanatában a világvégéről eleresztett hárompontosával megfordította az állást (43-44, 46-44).

Az utolsó tíz perc elején Dubei büntetője után (47-46) Fegyverneky húzott be két hármast (47-52), és ha az ekkoriban remekül védekező vendégek nem hibáznak el két ziccert, akkor akár el is dönthették volna a találkozót. Így viszont a DVTK tapadt, és szurkolóinak fergeteges támogatása közepette Raven büntetői után ismét ők vezettek (53-52). A 37. percben Bálint találta (56-56), majd nem sokkal később Tobin büntetői jelentettek egyenlítést (58-58). 111 másodperc volt hátra a meccsből, amikor Simon duplája után Hawkins hármast szerzett (58-63), majd az időkérésük után támadásban labdát vesztettek és ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs. Az igazi kosárcsemegét hozó összecsapást tehát a Sopron nyerte, talán azzal, hogy a végjátékban koncentráltabb volt. Sosem tudjuk meg, hogy ha a sérülése miatt a meccset kihagyó diósgyőri Sverrisdottir játszik, akkor beljebb lett volna-e néhány ponttal a hazai gárda.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – Uniqa Euroleasing Sopron

62-70 (17-21, 10-11, 19-12, 16-26)

Miskolc, 800 néző. V.: Cziffra, Bognár T., Gál J.


Aluinvent-DVTK: Bukovszki (3/3), RAVEN (14/6), BÁLINT (12/6), Jansone (-), Tobin (11). Csere: DUBEI (9/3), Szabó P. (5), Czank (4), Vincze (4), Horváth B. (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Uniqa Euroleasing Sopron: FEGYVERNEKY (15/6), Simon (4), Faris (-), HAWKINS (24/3), KRNJIC (10). Csere: ZSOVÁR (9/3), Licskai (2), Tetemondova (3/3), Stankovic (3). Vezetőedző: Igor Polenek.


Peresztegi Nagy Ákos: – 35 percig partiban voltunk a bajnokkal szemben, addig is több olyan lehetőségünk volt, amikor picivel nagyobb előnyt szerezhettünk volna. De mivel támadásban és védekezésben becsúszott egy-egy hiába, és ez egy ilyen jó csapat ellen nem megengedhető. A végére sajnos elfogyott a koncentráció, emiatt triplákat kaptunk. Az utolsó öt percet leszámítva nagyon jó meccset játszottunk, azon dolgozunk, hogy ez öt perc se hiányozzon a jövőben.

Igor Polenek: – Gratulálok a Diósgyőrnek, és a saját csapatomnak is, egy nagyon kemény meccset játszottunk, és nyertünk meg. Nagyon komoly sorozat előtt állunk, és az Euroligában ehhez hasonló játékra lesz szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!