Sport

2013.10.30. 21:03

Az eleje meg a vége elment

Nem született meglepetés Kassán: hazai győzelem született a Diósgyőr ellen.

Nem született meglepetés Kassán: hazai győzelem született a Diósgyőr ellen.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 8. fordulójában az Aluinvent-DVTK szerdán este Kassán, a Good Angels csapatának vendége volt. A 11 együttest számláló KEL-ben veretlenül az élen álló szlovák gárda, a legrangosabb európai klubcsapat sorozatra, az Euroligára készülve egy tartalékos Diósgyőrrel találta magát szemben. Ugyanis a piros-fehéreknél az U18-as válogatottól ,,behívót” kapott Horváth B., valamint a sérüléssel bajlódó izlandi légiós, Sverrisdottir nem léphetett pályára, ahogy az ugyancsak sérült lett válogatott Jansone sem, akinek a neve csak azért került be a jegyzőkönyve, hogy legalább a 10 fő meglegyen.

A vendégek számára azonban ez sem igazán lehet mentség az elején mutatott megilletődött játékra. A védekezésben erős kassaiak ellen ugyanis több mint hét percen át képtelenek voltak a gyűrűbe találni a diósgyőriek, és bár a hazai együttes sem remekelt támadásban, de azért egy tucatnyi pontot csak összekapart (12-0). A DVTK játékosai akkor kapták össze magukat, amikor befutottak az ultrák, akik Cigándról, a diósgyőri focicsapat kupameccséről rándultak át a felvidéki városba. Innentől kezdve, a negyed utolsó negyedében négy akciókosarat szereztek szépségtapaszként a piros-fehérek (18-8).

A második tíz percben mindkét csapat sokat cserélt, ebben a ,,műfajban” a Good Anglesnek volt nagyobb a választéka, hiszen míg a vendégeknél hárman jöttek be, addig a kassiaknál heten. A DVTK ebben a játékrészben jól tartotta magát, 10 pont környékén tudott maradni, de a közelebb kerülésre azért sem volt esélye, mert a támadólepattanókat a kassai gárda játékosai jól szedték (30-18).

Fordulás után

A térfélcserét követően Raven egy triplával nyitott, és rajta kívül Tobin is sokat tett azért, hogy látótávolságon belül maradjon a Diósgyőr. A 26. percben is még 10 ponton belül volt a két együttes (38-29), viszont a negyed utolsó három percében 41-31 után a játékvezetők figyelme lankadt, elnéztek néhány eseményt, a DVTK kárára. Mivel ebből egy 10-1-es etappal jött ki a hazai gárda, így az utolsó játékrésznek igazi tétje már nem volt (51-32).

A záró negyed első felében ritka vendég volt a labda a gyűrűben, mindkét oldalon csak 3-3 pont született (54-35). A sok eladott diósgyőri labdát jól használta ki a kassai gárda, gyors gólokat szerzett, az utolsó három percben pedig 59-38-ről elléptek a fáradtnak tűnő vendégektől, és magabiztos, ,,kétség sem fér hozzá” győzelmet arattak.


JEGYZŐKÖNYV

Good Angels Kosice – Aluinvent-DVTK

69-40 (18-8, 12-10, 21-14, 18-8)

Kassa, 600 néző. V.: Zubak, Karnis, Perecinsky.


Good Angels Kosice: Mathies (9), BOJOVIC (8/3), Kupcikova (6), Leuchanka (9), Hruscakova (2). Csere: Balintova (1), Janoscikova (4), Zietara (2), KRIVACEVIC(10), ABDI (11), Kissova (5/3), Pindrochova (2). Vezetőedző: Maros Kovacik.

Aluinvent-DVTK: Bukovszki (-), RAVEN (11/3), Bálint (5/3), Vincze (-), Tobin (12). Csere: Szabó P. (4), Czank (2), Dubei (6), Szabó B. (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.


Kipontozódott: Szabó P. a 38., Bálint a 40. percben.


Maros Kovacik: – Mindkét csapat sok hibával játszott, rengeteg eladott labda volt mindkét oldalon. Az Euroligára össze kell kapnunk magunkat.

Peresztegi Nagy Ákos: – Minden egyes dobóhelyzetért keményen meg kellett küzdeni Európa egyik topcsapat ellen, de a meccs nagy részében mi is egészen jól védekeztünk, sokáig 10 pont környékén tudtuk tartani ellenfelünket. Az első 5 percet és az utolsó 5 percet leszámítva egál körüli meccset játszottunk. A védekezésben láttam pozitívumokat, hasznos, jó mérkőzés volt, szombaton hazai pályán, az Igló ellen még jobb lehet, több sikerélménnyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!