Sport

2013.09.04. 14:46

Fogja érezni a szakértő közönség

Mezőkövesd - Egy utolsó pillanatig küzdő együttest szeretne látni a kövesdi klubirányító.

Mezőkövesd - Egy utolsó pillanatig küzdő együttest szeretne látni a kövesdi klubirányító.A Mezőkövesdi KC elnöke, Mikulás Gábor szerint az elkövetkezendő hónapokban százhúsz százalékon kell ,,égniük" a játékosoknak, hogy elérjék a kitűzött célt, a bennmaradást.– Nagyon szép volt az előző NB I/B-s bajnokság számunkra, elsők lettünk és ezzel együtt visszakerültünk az élvonalba – mondta az Észak-Magyarországnak a dél-borsodiak első embere. – De ez már történelem, amiből a jelenben, a jövőben nem lehet megélni, nem lehet mögé bújni, hivatkozni rá. Új kihívás előtt áll a csapat, egy másik dimenzió vár rá, ahol, amelyben olyan ellenfelek vannak, akik százszázalékig profik.

Több kell

Mikulás Gábor – aki tavaly július óta áll az MKC élén – nem rejtette véka alá azt sem, hogy a legutóbbi, orosházi tornán elért eredménysort látva nem volt túl boldog...

– Amit ott nyújtottunk, az méltatlan volt a klubhoz, a városhoz egyaránt – húzta alá. – Le is ültünk egy beszélgetésre, amelyen hangsúlyoztam, hogy attól, itt többre van szükség. Nyilván voltak okai, hogy az a torna így sikerült, az egésznek az az üzenete a játékosok felé, hogy az ilyen produkció mellett sosem fog elmenni szó nélkül a vezetőség. Elcsépelt, de attól nagyon igaz: a sportban ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy miként. A mezőkövesdi közönség szakértő, pontosan meg tudja ítélni az adott meccset, hogy milyen vereséget képes tolerálni, elfogadni. Mindent összefoglalva tehát bízom abban, hogy az MKC egy utolsó pillanatig küzdő és koncentráló együttes lesz az NB I-ben.

A klubelnök megosztotta lapunkkal azt a tényt is, hogy a költségvetésük nagy részét, 40 millió forintot a helyi önkormányzat biztosítja, de próbálnak szponzorokat is megnyerni maguk mellé. Ezen kívül megtudtuk, hogy az MKC kerete a napokban tovább bővülhet, hiszen van még kiszemeltjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!