Sport

2013.08.23. 11:06

Mezőkövesd Zsóry FC: Fótyikot leigazolták, Rudolf szóba sem került

Mezőkövesd - Az NB I újoncánál is zajlik az élet: csütörtökön védőt „szereztek”, a csatár érkezését viszont kacsának nevezték.

Mezőkövesd - Az NB I újoncánál is zajlik az élet: csütörtökön védőt „szereztek”, a csatár érkezését viszont kacsának nevezték.Már a múlt szombat esti, Mezőkövesd Zsóry FC – Lombard Pápa TFC villanyfényes pályaavató találkozó után elterjedt annak híre, hogy Dominik Fótyik az NB III-as Kazincbarcikától az élvonal újoncához teszi át „székhelyét”. A füles igaznak bizonyult, tegnap délután a játékos ügyében döntés született.

– Mindössze egy perce határoztunk arról, hogy a belső posztokon használható védőt egy esztendőre kölcsönvesszük a Kazincbarcikai SC-től – közölte az Észak-Magyarország érdeklődésére csütörtökön 13 óra 11 perckor Bocsi Anna, az NB I-es gárdát fenntartó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója. – Szerződése értelmében a 23 esztendős Fótyik (aki korábban a szlovákiai Zsolnán futballozott és hazája utánpótlás válogatottjába is bekerült – a szerk.) 2014. június 30-ig kötelezte el magát hozzánk. Így csapatunk hátsó alakzatát illetően bővül vezetőedzőnk, Véber György választási lehetősége.

Megtudtuk azt is, hogy a Svájcban szereplő kameruni Otele Mouangue viszont nem költözik a matyóvárosba, a támadó szolgálataira ugyanis nem tartanak igényt.


[poll id="424"]


Nincs valóságalapja

A különböző internetes honlapokon és közösségi portálokon egyesek azt is bedobták, hogy a DVTK-nál a gólképtelensége miatt kegyvesztetté vált (vagy a hivatalos magyarázat szerint: a magát a piros- fehéreknél rosszul érző) Rudolf Gergely a mezőkövesdieknél folytathatja pályafutását. Erről a hírről megkérdeztük Bocsi Annát, aki ezt válaszolta:

– Megállás nélkül cseng a telefonom, mindenki ezt tudakolja, mindenki erre kíváncsi. A csatár érkezését határozottan cáfolom: Rudolf Gergely neve szóba sem került nálunk, ezért nem igaz, hogy hozzánk igazol, vagyis mezőkövesdi szerződtetésének nincs valóságalapja.

Szeptember végéig

...és ha már a mezőkövesdiek ügyvezető igazgatójánál volt a szó, arról is kíváncsiskodtunk, hogy milyen munkálatokat végeznek még az idén stadionjukban? Bocsi Anna kijelentette: a kivitelezők legkésőbb szeptember végéig befejezik az új klubházuk első emeletén rájuk váró munkálatokat, ennek anyagi fedezete szerepel TAO-s keretükben. Az idén még megszüntetik a salakos futósávot, a lelátó hiányzó részét viszont már csak jövőre építik meg.

– Ha pedig rendezünk avató ünnepséget, akkor ezt csak szűk körben tesszük és nem kapcsoljuk bajnoki összecsapáshoz, nekünk ugyanis egyszerűen nincs szerencsénk a gálákkal – tette hozzá az ügyvezető.

ÉM-KT


Mezőkövesd Zsóry FC a Facebookon is

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatáról szóló híreket a Facebook-on is olvashatja: https://www.facebook.com/MezokovesdiSE


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!