Sport

2013.07.13. 11:31

DVTK: Nem érkeztek (még) próbajátékosok az edzőtáborba

Hiába utazott Lengyelországba játékosszemlére Sivic Tomislav vezetőedző és Kovács Zoltán sportigazgató, a  Bükön edzőtáborozó DVTK csapatához péntekig nem csatlakozott új játékos.

Hiába utazott Lengyelországba játékosszemlére Sivic Tomislav vezetőedző és Kovács Zoltán sportigazgató, a  Bükön edzőtáborozó DVTK csapatához péntekig nem csatlakozott új játékos.Konditermi edzéssel kezdte a büki edzőtáborozás újabb, pénteki napját a DVTK, amely délután már a Király Kupa elődöntőjében lépett gyepre: a rehabilitációs gyakorlatokat végző Mohamadou Abdouraman, illetve a kisebb sérülést összeszedett Vági András nélkül.

Korábban arról számolt be az Észak-Magyarország, hogy pénteken érkezhet próbajátékos a piros-fehérekhez, ám valamilyen ok (vagy okoknál) fogva a szlovák kapus, Dusan Pernis sem jelent meg a diósgyőrieknél, csakúgy, mint a hét elejére jelzett többi külföldi labdarúgó.

(- Igen, úgy volt, én magam is hallottam, miként az ideútjukat szervezték le, de valami miatt mégsem értek ide. Az okát nem tudom és azt sem, hogy esetleg szerdán befutnak-e azok, akiket vártunk. Az biztos, s ezt nem csak a mai meccs alapján mondom, s nem először: csatárra még szükségünk van - nyilatkozta az Északnak még kedden Sivic Tomislav a lehetséges próbázókról.)

A döntőben

A miskolciak a döntőt a Haladással vívták, és egygólos vereséget szenvedtek, vagyis a második helyet szerezték meg a Király Kupán, amely a vezetőedző értékelése szerint hasznos volt a csapat számára.

Bontott Újpesten

Aki azt gondolná, hogy most már pihenhetnek a keretben lévők, az téved, mert szombaton is két edzés szerepel a szakmai stáb által összeállított programban, vasárnap pedig egy úgynevezett csapatépítő tréningre kerül sor. Hétfőn megint csak kétszer dolgoznak majd Elekék, kedden 18 órától pedig az izraeli Hapoel Ramat Gannal találkozik a DVTK, Bükön.

Pár napja országos médiumok összeboronálták a DVTK-t és Barczi Dávidot (mint lehetséges érkező), ám az ügyben – péntek estig – nem történt semmi. Barczinak egyébként idén december 31-ig volt szerződése a lila-fehérekkel, ám amint arról a fővárosiak honlapja pénteken beszámolt, a kontraktust közös megegyezéssel felbontották. A 24 esztendős középpályás különben pár nappal ezelőtt az MVM Paksnál vett részt próbajátékon. Barczi legutóbb tavaly november 25-én lépett pályára magyar bajnokin, a Megyeri útiak második csapatában, az akkor még NB II-es Mezőkövesd-Zsóry ellen. Aztán tavasszal őt és Egerszegi Tamást az újpestiek fél évre kölcsönadták Belgiumba, a Sint-Truidenhez, ám a „páros” áprilisban visszatért a Szusza Ferenc-stadionba – ahol, az átigazolási szabályzat miatt, már csak edzhettek, meccset nem játszhattak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!