Sport

2013.05.12. 14:08

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Beosztható, megtartható az előny

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally első versenynapján az öt értékelt szakaszból kettőt nyert meg Kazár Miklós és Szőke Tamás.

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally első versenynapján az öt értékelt szakaszból kettőt nyert meg Kazár Miklós és Szőke Tamás.A Maximmun Racing Team kettőse mindkétszer a Lillafüred - Mályinka közötti pályán aratott részsikert. A hosszú gyors kétszeri megnyerése elég volt ahhoz, hogy Mikiék összetettben is vezessék az ORB második futamát. Az előny azonban nem akkora, hogy teljesen meg lehetne nyugodni, hátra lehetne dőlni.

- Összességében elégedett vagyunk, hiszen hosszú éjszaka után vezetünk, jól állunk a versenyen - fogalmazott a vasárnapi rajt előtt Kazár Miklós. - Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a gumitaktikánk teljes mértékben nem vált be, ezt a Bükkszentkereszten elért időeredményeink is mutatják. Az előnyünk nem nagy, de bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol néhány órával ezelőtt befejeztük. Érzésem szerint a királdi kör és a sátai gyorsasági kedvez a WRC-nek. Mind a végsebesség, mint a fékutak, mind a kigyorsítások tekintetében. Nagyon figyelnünk kell, mert most már nagyon szeretnék Miskolc Rallyt nyerni. Eddig ez még nem sikerült, most jó úton haladunk efelé.

Szőke Tamás az eget kémlelte vasárnap kora délután. Kazár Miklós navigátora egy kicsit tart az esőtől, pontosabban a kiszámíthatatlanságtól.

- Nem tudni, hogy száraz, vagy esős nap vár ránk, ez a legrosszabb - tette hozzá a navigátor. - Nagyon jó lenne, ha egy ilyen hosszú, megerőltető éjszaka és hajnal után, a pályán dőlne el a csata, nem pedig a külső körülmények határoznák meg a végeredményt. 11.4 mp-el vezetünk. Ez nem sok, de be lehet osztani. Mályinkánál az utolsó körben kértem Mikit, hogy óvatosan jöjjünk le, mert addigra nagyon köves, felhordásos lett az aszfalt. Ott sokat lehetett volna bukni, de szerencsére megúsztuk a defektet. Technikás és tempós, lobogós pályák várnak ránk, remélem folytatni tudjuk az Egerben megkezdett jó sorozatunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!