Sport

2013.04.08. 11:20

DVTK: Okos játék, nagy siker

Vasárnap este a Videotonnal játszott a DVTK a labdarúgó NB I 22. fordulójában.

Vasárnap este a Videotonnal játszott a DVTK a labdarúgó NB I 22. fordulójában.Előzetesen ,,Top Secret"-ként kezelte a hazaiak szakmai igazgatója, Szentes Lázár, hogy milyen felállásban, kikkel a középpályán küldi harcba együttesét a dunántúli piros-kékek ellen, sőt, a pénteki, meccset felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: valószínűleg senki sem találja el, mi lesz a Diósgyőr összeállítása... A variálásra azért volt szükség ezen a poszton, mert Takács és Elek eltiltás miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére, míg Csirszki sérülés után van, Abdouraman pedig térdműtéten esett át. A miskolciak irányítója végül úgy tette össze a DVTK-t, hogy a szlovák Hanek (aki legutóbb tavaly november 16-án, Pápán szerepelt) volt az egyik védekező középpályás, a másik pedig a spanyol légiós, Fernando (neki ezt megelőzően Győrben három perc jutott). A hiányzók és a keret szűkössége miatt két fiatal is leülhetett a miskolciak kispadjára: az U19-es csapat 1994-es születésű futballistái, Mahalek Marcell és Menyhért Ádám. A lelátón nem történt változás, ugyanis a Haladással vívott találkozót csak a létesítményen kívülről követő, és onnan drukkoló szervezett szurkolói csoportok ezúttal is távol maradtak szektorukból – a meccset vendéglátóipari egységekben, televízión keresztül követték. ,,Kitartás Paco, szükségünk van rád" - ennek a feliratnak a spanyol szövegét emelték fel a szurkolók a meccs előtt, ezzel üzenve a hetek óta a kispadot koptató Gallardónak.

Törölgették a szemüket

A tizedik percben egy nagyon agresszív letámadást láthatott a publikum a vendéglátók részéről, a szépen végigvitt támadást Luque fejezte be pontos lövéssel, amely idénybeli negyedik gólját jelentette (ez volt a fehérváriak első tavaszi kapott gólja). Ha valami, egy vezető találat megfelelő pszichés dopping egy gárda számára, amire szükség is volt, mert a Videoton elkezdett nyomogatni. A DVTK részint emiatt húzódott vissza saját térfelére, leszűkítve a területet, de ez magában hordozta azt a lehetőséget, hogy labdaszerzés és pontos, lendületes megindulás után alkalom nyílhat újabb helyzetek kialakítására. Tisza a 19. percben be is mutatta, hogyan kell ezt csinálni, de ami ezután jött, az maga volt az álom. A hazai nézők csak törölgették a szemüket, amikor nem sokkal ezt követően Fernando sarokkal juttatta a játékszert Bozovic kapujába (az idősebbek talán még emlékeznek az 1987-es BEK-döntőre, amelyen a portói Madjer tett hasonlót a Bayern München ellen). Tudatosan, célratörően focizott a DVTK, ami jól láthatóan meglepte a mérkőzés előtt esélyesebbnek elkönyvelt Vidit. Lőttek a székesfehérváriak, amikor csak tudtak, a 39. percben Rybansky mentett óriásit, majd ugyanő a 43. minutában vetődve fogta a lasztit. Szorongattak Gyurcsóék, gyakorlatilag letáboroztak a diósgyőri tizenhatos előterében, ám a mezőnyfölényük meddőnek bizonyult.

Kivédte a büntetőt

Egy harapós Fehérvárra lehetett számítani a második félidőre, kellett a piros-fehér társulatnak a ,,Hajrá Diósgyőr!" rigmus a lelátóról. Lüktetett a mérkőzés, Rybanskyt továbbra is ,,melegen tartották" Oliveiráék, taktikaváltást azonban semmi sem indokolt a DVTK-tól. Szabálytalanságok tördelték az összecsapást, nem tűnt szimpatikusnak a Videoton. Kádár fejesében és Gosztonyi lövésében benne volt a harmadik miskolci gól, de a látogató is mutatta magát a másik oldalon. Potyogtak a sárga lapok, ám ami ettől sokkal fontosabb volt, hogy a diósgyőri védelem továbbra is magabiztosan állt a lábán. A belga Anderlechttől hazatért Juhász a 72. percben lesről volt eredményes, helyes volt a partjelző döntése. A 75. percben Rybansky ejtette ki magát a következő találkozóról, miután begyűjtötte ötödik sárga lapját. A Vidi szépített, és ekkor még tíz perc volt még hátra... Paraiba csatát nyert Gohérral szemben, az eset vége büntető lett, amit Rybansky kivédett. Felfokozott idegállapotban zajlottak az utolsó pillanatok, lapokkal, szabálytalanságokkal, viszont megőrizte egygólos fórját a DVTK, amely jó taktikával, nagy akarattal futballozott vasárnap este.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-1 (2-0)

Diósgyőr, 4000 néző. V.: Szabó Zs. (Albert, Farkas).  

DVTK: Rybansky (8) – Vági (6), Vadász (7), Kádár (7), Gohér (6) – Hanek (6), Fernando (7) – Gosztonyi (6), Tisza (6), Luque (7) – Rudolf (6). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Videoton FC: Bozovic (6) – Brachi (5), Caneira (6), Juhász (5), Hector (5) – Tóth B. (5), Mitrovic (6) – Gyurcsó (6), Kovács I. (5), Oliveira (5) – Nikolic (6). Vezetőedző: José Gomes.

Csere: Gyurcsó helyett Paraiba (7) az 58., Tóth B. helyett Alvarez (-) a 71., Oliveira helyett Torghelle (-) a 81., Fernando helyett Nagy T. (-) a 83., Gosztonyi helyett Seydi (-) a 85., Luque helyett Bacsa (-) a 91. percben.

Sárga lap: Luque az 59., Oliveira az 59., Juhász a 65., Gosztonyi a 66., Rybansky a 75., Gohér a 86., Caneira a 91., Brachi a 92. percben.

Gólszerző: Luque (1-0) a 10., Fernando (2-0) a 22., Nikolic (2-1) a 80. percben.

Szentes Lázár: – Nagyon nagy csata volt, tudtuk, hogy a Videoton jó csapat, az elején azonban sikerült őket meglepni. A második félidőben jöttek, benyomtak bennünket, nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Volt még lehetőségünk, de nem sikerült újabb gólt szereznünk, a végén pedig egy kapusbravúrnak köszönhetően itthon tudtuk tartani a három pontot.

José Gomes: – Az első huszonöt percben szerzett két gólt az ellenfél, ekkor nem volt megfelelő a hozzáállásunk a mérkőzéshez. Ezután volt rengeteg helyzetünk, azonban ezeket nem tudtuk kihasználni. Nem történt szörnyűség, gratulálunk a Diósgyőrnek.


Gólok, események

10. perc: bizonytalankodott a vendégek bal oldala, Tisza szerezte meg a labdát és indult meg a kapu felé, majd kitűnő passzt adott keresztbe az üresen érkező Luquénak, aki 14 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.

22. perc: A jobb oldalról Rudolf tette középre a labdát, amit Luque tolt még tovább a jobb oldalra Fernandónak, aki 4 méterről sarokkal helyezte a játékszert a fehérvári kapuba, 2-0.

80. perc: Paraiba volt harcos és piszkálta el Rybansky keze elől a labdát, amely után Nikolic elé került a játékszer, ő pedig 15 méterről a bal felső sarokba bombázott, 2-1.

87. perc: Gohér vágta fel Paraibát a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a Videotonnak tizenegyest adott, a diósgyőrinek pedig sárga lapot. A büntetőt Nikolic végezte el, a kapu közepébe tartó lapos lövését Rybansky lábbal kivédte.



Pazar gólokkal, hatalmasat küzdve győzte le a DVTK a Videotont vasárnap este. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Miskolc - Nézzük együtt, együtt nézzük: ezúttal dr. Kaptay Györggyel követtük a DVTK meccsét.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 22. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Videoton FC együttesét fogadta vasárnap 18.30-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!