Sport

2013.03.01. 13:51

Mézes-mázoskodás helyett kritikusan

Nézzük együtt, együtt nézzük: az Egri FC – Diósgyőri VTK meccset dr. Nagy Jánossal követjük.

Nézzük együtt, együtt nézzük: az Egri FC – Diósgyőri VTK meccset dr. Nagy Jánossal követjük.Dr. Nagy János nem csak a diósgyőri futballtörténelem nagy ismerője, és a DVTK Centenárium könyv egyik szerzője, hanem több mint hatvan éve a csapat hű szurkolója. Olyan drukker, aki hazai meccset szinte sosem hagyott ki az emberöltő során, és míg fiatalabb korában az idegenbeli meccsekre is rendszeresen eljárt, manapság a televízióban követi a városhatáron túl lejátszott diósgyőri meccseket.

– Az idén is ott voltam minden hazai edzőmérkőzésén a csapatnak, és lehet, hogy amit mondani fogok, nem mindenkinek fog tetszeni, mert kritikusan fogalmazok, de a mézes-mázoskodás mindig is távol állt tőlem – kezdte dr. Nagy János. – A legnagyobb bajom az, hogy nem látom, mivel akar jobb lenni a többi csapatnál a DVTK, ráadásul van néhány játékos, aki nem dolgozta végig az alapozást, és ez látszik is a teljesítményén is, gondolok itt Rudolfra. De említhetném Luque-t is, aki elvileg szélsőként is játszana, de 36 évesen már biztos nem ugyanaz a futósebessége, mint, ami korábban volt. Amikor idejött még húzóember volt, de az őszön ettől messze volt, és az edzőmeccseken sem győzött meg arról, hogy a régi formáját tudná mutatni tavasszal. De nem csak tőle hiányolom az elfutásokat a szélen, hanem az egész csapattól, minden játékostól. Sajnos, a középpályásaink nem képesek olyan teljesítményre, mint a komolyabb csapatok, ahol a megszerzett labdával megindul 3-4 gyors ember, és lehet beadásra érkezni a kapu elé. Sajnos, nálunk a visszapasszokkal, a hátrafelé adott labdával indul a támadás, és így van ideje felkészülni ennek a hárítására az ellenfélnek. Persze attól még lehet előrelépés, hogy én ezeket a kedvezőtlen előjeleket láttam az edzőmeccseken, de én ebben nem igazán hiszek. A csapat az idei bajnokságban 17 meccsen 17 gólt szerzett, ha komolyabb célokat akarunk elérni, mint a dobogó, akkor ebben előre kellene lépni, de mondom: én nem látom, hogy támadásban fejlődött volna a csapat. A védelemmel sem vagyok teljesen elégedett, lehet, hogy Kádár érkeztével stabilabbak leszünk valamelyest, de a jobb oldali bekk kérdése még mindig megoldatlan, pedig lehet, hogy Takács Péter itt jól teljesítene, de úgy nehéz lesz, ha ki sem próbálták ezen a helyen.


[poll id="332"]


Háromesélyes

A diósgyőri futballtörtélem nagy ismerője szerint az Eger elleni meccs háromesélyes.

– Ahhoz, hogy nyerjünk, gólokat kellene lőni, de nem ismételném el a támadójátékkal kapcsolatban elmondott véleményemet – mondta dr. Nagy János. – Nem vagyok tisztában azzal, hogy készült fel az Eger, de számukra ez sorsfordító meccs lehet a bennmaradásukért vívott harcban, és nem mellékesen győztek le már ők minket ebben a szezonban, Ligakupa meccsen. De, ahhoz, hogy tisztán lássuk azt, hogy miként sikerült a felkészülés, meg kell várni 2-3 meccset, utána körvonalazódhat az elvégezett munka. Egyebek mellett én nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy Szentes Lázár, aki két éven át, szakmai igazgatóként páholyból figyelte azt a csapatot, amit most megkapott, vagyis mindennel, mindenkivel tisztában kell lennie, – ráadásul mondjon bárki bármit is, nekem az a meglátásom, hogy ő alakította eddig a keretet, – mire lesz képes, mert mint edzőt már lehet mérni, szakmai igazgatóként azért ez bajosabb feladat.


Nézzük együtt

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.


 Miskolc - Pénteken 19 órától az Egri FC vendégeként Vácott vívja a 18. forduló meccsét a DVTK NB I-es labdarúgó csapata.

Miskolc - Szerdán az egyik miskolci bevásárlóközpontban tartott ankétot a DVTK labdarúgócsapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!