Sport

2013.02.21. 15:10

MKC: Apróságokon múlik majd az aranyéresm sorsa

A hét végén kezdődik az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság küzdelemsorozata.

A hét végén kezdődik az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság küzdelemsorozata. A bajnoki címre és a vele járó NB I-es tagságra a Mezőkövesdi KC gárdája is pályázik. A matyóföldiek korábban már évekig szerepeltek a legmagasabb osztályban, ahová most visszavágynak.

Hullámvölgyek nélkül

– Minden adott ahhoz, hogy a csapat visszakerüljön az élvonalba – kezdte Mikulás Gábor, az MKC elnöke. – Ebben a megtiszteltetésben csak az első helyezettnek lesz része, s mi kimondjuk: elsők akarunk lenni. Az számomra teljesen egyértelmű, hogy mi ott leszünk a végelszámolásnál, s hogy min múlik majd a boldogságunk? Nos, valószínűleg apróságokon. Az a csapat nyer majd, amelyik végig egyenletes, jó teljesítménnyel rukkol majd ki. Tavasszal senki számára nincs lehetőség arra, hogy hullámvölgyeket produkáljon, s ez ránk is igaz!

Az elnök ezután „magánkalkulációjáról” beszélt: kijelentette, hogy az első helyért a Balmazújváros, a Mezőkövesd és a Törökszentmiklós küzd majd.

– Nagyon nehéz a sorsolásunk, mivel hétszer megyünk idegenbe és csak négyszer küzdünk hazai környezetben – folytatta Mikulás Gábor. – A Törökszentmiklóst fogadjuk, Balmazújvárosba megyünk, míg az utóbbi együttesnek hozzánk képest nagyon jó a sorsolása. De ezt hagyjuk, ha újra NB I- esek akarunk lenni, akkor mindenkit le kell győznünk. Anyagi hátterünk biztos, a város és szurkolótáborunk mögöttünk áll.

Vágynak a sikerre

Avar György januárban vette át a csapat irányítását. A vezetőedző az elnökhöz hasonlóan optimista:

– Olyan csapategység van nálunk kialakulóban, amely okot ad a bizakodásra – szögezte le a mester. – Megfelelően képzett játékosokkal rendelkezünk, ennek következtében az esetleges krízishelyzeteken át tudunk jutni. Védekezésünket kell stabilizálnunk, támadásban ugyanis aligha érhet minket baj. Azt mondtam a fiúknak, hogy dolgozzanak hangyaszorgalommal, ebben az esetben érjetnek minket nagy sikerek.

A mezőkövesdiek két játékossal erősítettek a holtidényben: a beállós Gyuris Patrik Ceglédről jött – vagy inkább tért vissza az MKC-hoz, hiszen korábban már szerepelt a klubnál –, Marek Kovacheh jobbátlövő pedig Szlovákiából érkezett.

Az MKC szombaton este hazai környezetben a Balassagyarmat ellen mutatkozik be.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!