Sport

2013.02.21. 19:21

Belecsapnak a lecsóba a kézisek

Szombaton rajtol a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport tavaszi idénye.

Szombaton rajtol a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport tavaszi idénye.A kézilabda NB II. Észak-keleti csoport mezőnye „szembemegy” a naptárral. Noha még javában tombol a tél, a hét végén már tavaszi idény kezdődik – a meglehetősen népes szabolcsi különítmény számára is. Férfi vonalon mindjárt hat csapat érdekelt, közülük négy egymás elleni összecsapással nyitja a szezont. Vagyis, azonmód belecsapnak a lecsóba. A szombaton (kezdés: 18 óra) esedékes Mátészalkai MTK–Nyírbátor mérkőzésen a tabella derékhadához tartozó együttes tusakodik. A nyolcadik helyen táborozó szatmáriak kerete „érintetlen” maradt, miközben a vendégek (9, hely) kispadján ezúttal debütál az őszi szezon után kinevezett edző, Váczi Sándor. Ráadásul a bátoraik – kettős játékengedéllyel – ismét soraikban tudhatják a Nyíregyháza-Nyír-Komplett NB I B-s legénységének egyik meghatározó tagját, Erdős Zoltánt. Friss szerzemény az ózdi Kiss János, aki beállósként vethető be.

Ugyanebben az időpontban Fehérgyarmat–Kisvárda találkozót is letudnak, amelyre joggal biggyeszthető a rangadó jelző. A házigazdák (3. hely) a csengeri Szabó József személyében új játékossal bővítették a keretet, a saját nevelésű Bodnár Krisztián kapus, valamint Simon János balszélső pedig tanulmányaik befejezését követően jelentkeztek játékra. A várdaiak (2. hely) a demecseri Járosi Attila megszerzésével erősítettek, a balátlövő rögvest nagy téttel bíró meccsen debütál.

Vasárnap a listavezető Tiszavasvári fellépése rajtol a program. Medve Róbert társulata is felmutathat egy újoncot: a nyíregyházi Jobbágy Máté – szintén kettős játékengedély birtokában – ölthet szerelést a Nádudvar otthonában. A már említett Járosi Attilát elvesztő Demecser (6. hely) a táblázaton közvetlenül előtte állomásozó Miskolchoz látogat. A borsodi túrán hiányozni fog a pályafutását Nádudvaron folytató kapus, Holb Máté is. Őt a Nyírsulitól érkező fiatal cerberus, Mádi Péter pótolhatja, eddigi csapattársa, a balszélső, Tardi Axel szintén csatlakozott a Kósa István irányította Demecserhez.

Női fronton is startol a bajnoki küzdelem. A Kállósemjén-Kölcsey DSE (3. hely) vasárnap (kezdés: 11 óra) – Nyíregyházán, pontosabban a bujtosi csarnokban – fogadja az élen posztoló Füzesabonyt. A két gárda között egy pont a különbség, amit akár el is tüntethet Hadobás István tehetségekkel teletűzdelt együttese.

Aznap, 16 órára kiírt mérkőzéssel indítja idei menetelést, mégpedig hazai környezetben a Kisvárda (5. hely) is. Dévényi János „lányai” sikerélménnyel gazdagodhatnak, mivel a középmezőnyben ragadt Ózd (8. hely) ellen esélyesebbnek számítanak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!