Sport

2013.02.14. 22:05

Az elsőt hozta a Barcika

Dágon játszotta csütörtökön a bajnoki negyeddöntő első találkozóját a Vegyész RC NB I-es férfi röplabda csapata.

Dágon játszotta csütörtökön a bajnoki negyeddöntő első találkozóját a Vegyész RC NB I-es férfi röplabda csapata.Már az első szett elején élvezetes, jó játék alakult ki, inkább a vendégek akarata érvényesült, s ez mind védekezésben, mind támadásban megmutatkozott (4-8). A folytatásban sem változott a forgatókönyv, a barcikaiak Gulyás és Bokor jó nyitásaival, illetve Árva akcióival gyarapították pontjaik számát (11-16). Beszállt a ,,termelésbe" Kovács Z. egy ütéssel, Csizmadia ász nyitással, nem volt meglepetés a dág időkérés (14-19). A szervahelyre Horváth került a hazaiaktól, vele nem bírtak a borsodiak, így Dudás András jelzett szünetet (19-22) – amely meghozta az eredményét, Árva megmozdulásai révén lett nulla-egy.

Barcikai pontokkal indult a második menet is, amelyre két dági blokk érkezett. A folytatásban egymás mellett haladtak a felek, hol itt, hol ott volt az előny (7-8). Majd ismét a borsodiak ragadták magukhoz a kezdeményezést (Bokor, Árva), 10-13-nál nem várhatott a vendéglátók mestere, és nem várhatott az időkéréssel 15-19-nél, Bokor pillanatai után sem. Kapaszkodott a DKSE, viszont az akcióikat eredményesen verték vissza Gulyásék, és Jánossy rossz nyitását követően máris megduplázták fórjukat.

Egységes röplabda

A harmadik játszma kezdetekor egyik gárda sem gyűjtött nagyobb előnyt, majd amikor Szauter nyitott, az jelentkezett egységekben a Dágnál (8-6). A dunántúliak dominanciája maradt a folytatásra is (16-13), a VRCK-nál Dudás-edző lehozta Kovácsot és Csizmadiát, helyüket Dudás és Szabó fogalalta el. 19-13-nál már érezni lehetett, hogy nehezen lesz visszakapaszkodás, a kívánt hatást az időkérés sem hozta meg.

A negyedik szettben is magas volt a színvonal, miközben a VRCK vezetett (6-8). A látogatók tartották a ritmust, Bokor szerváival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak (9-14). A dágiak a ,kizökkentés fegyveréhez nyúltak", de maradt minden a régiben (11-16). Utána viszont lábra kapott a DKSE, Krupánszkinak köszönhetően, Dudás András pauzája nem hozott változást (20-19). A második ,,felrázás" azonban már sikeres volt, Balázs nyitásai aranyat értek a Vegyésznek, amely egységes röplabdával, remek egyéni teljesítményekkel, nagy akarattal győzött.

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Vegyész RC javára.

ÉM-MI,GF


JEGYZŐKÖNYV

Dági KSE – Vegyész RC-Kazincbarcika

1:3 (-20, -20, 17, -22)

Dág, 70 néző. V.: Mezőfi, Farkas.

Dági KSE: Oszuska G., Pollák, Horváth, Oszuska Z., Jánossy, Szauter. Csere: Zirigh (liberó), Krupánszki, Balázs. Edző: Szauter Ferenc, id. Oszuska Zoltán.

Vegyész RC: Balázs, Csizmadia, Bokor, Gulyás, Árva, Kovács Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás, Szabó. Edző: Dudás András.

id. Oszuska Zoltán: - Nagyon jól játszott a vendégcsapat, megérdemelten győzött.

Dudás András: - Gratulálok a fiúknak, de ez csak egy lépés a siker felé. Nagyon várjuk szurkolóinkat a szombati hazai mérkőzésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!